Besluit omgevingsvergunning cluster 12b Tracébesluit N61 Hoek – Schoondijke, Rijkswaterstaat

Ingevolge artikel 20 van de Tracéwet bevordert de minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten die nodig zijn voor de uitvoering van het Tracébesluit N61 Hoek – Schoondijke.

In het kader van deze coördinatie geeft de minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat de volgende besluiten zijn genomen.

Welke besluiten zijn genomen en liggen ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit N61 Hoek – Schoondijke zijn de volgende besluiten genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht:

Aanleggen van een ecoduiker nabij Hasjesstraat, Hoek (Riemenskreek Oost)

Besluit (zaaknummer W-AOV13201) voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, afgegeven door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Terneuzen en betreft het aanleggen van een ecoduiker (KW 24) aan de N61 nabij Hasjesstraat in Hoek (Riemenskreek Oost).

Plaatsen van een ecoduiker nabij de afslag Koudepolderstraat, Hoek (Riemenskreek West)

Besluit (zaaknummer W-AOV13202) voor een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, afgegeven door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Terneuzen en betreft het plaatsen van een ecoduiker (KW 23) nabij de afslag Koudepolderstraat (westelijk deel) in Hoek (Riemenskreek West).

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van 10 oktober 2013 gedurende zes weken, tot en met 20 november 2013, digitaal worden ingezien aan de publieksbalies in Axel en Terneuzen gedurende de reguliere openingstijden.

Beroepsprocedure

Het besluit treedt direct in werking.

Gedurende zes weken na de dag van publicatie van het definitieve besluit kan tegen dit besluit van het college beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij het college tegen het ontwerpbesluit alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot het college te wenden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van het college wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat alle beroepsgronden binnen de beroepstermijn bekend moeten zijn. Het is niet toegestaan buiten de termijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren. In het beroepschrift dient vermeld te worden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is (afdeling 2 hoofdstuk 1 Crisis- en herstelwet en artikel 11, tweede lid Besluit uitvoering Crisis en herstelwet).

Bij het beroep kunnen geen gronden worden aangevoerd die betrekking hebben op het Tracébesluit N61 Hoek – Schoondijke.

De minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd BJV Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat A.K. van de Ven

Naar boven