Logo De Ronde Venen
Vastgesteld projectbesluit en verleende bouwvergunning 1e fase Bozenhoven 57–63, De Ronde Venen

Vastgesteld projectbesluit en verleende bouwvergunning 1e fase voor het oprichten van 11 appartementen op het perceel Bozenhoven 57-63 in afwijking van het bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken bekend dat een projectbesluit is genomen op grond van artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening en bouwvergunning 1e fase is verleend voor de bouw van 11 appartementen op het perceel Bozenhoven 57-63, 3641 AC in Mijdrecht.

Het project bestaat uit de bouw van 11 appartementen, in twee gebouwen, aan de Bozenhoven 57-63 in Mijdrecht ter vervanging van winkels met bovenwoningen en een opslagplaats annex bedrijfsruimte.

Besluit hogere grenswaarden

Tevens ligt vanaf 8 februari 2013 ter inzage het Besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder. Conform artikel 110a van de Wet Geluidhinder zijn hogere waarden bepaald voor de te bouwen 11 appartementen aan de Bozenhoven. De hoogte van de waarden zijn schematisch aangegeven in het besluit. Tevens geeft bijlage I bij het besluit de waarneempunten aan. In het besluit wordt een afweging gemaakt over het toepassen van geluidsreducerende maatregelen. Besloten wordt om geen aanvullende maatregelen te treffen.

Ter inzage

Het vastgestelde projectbesluit en de verleende bouwvergunning 1e fase alsmede het Besluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder met bijbehorende stukken liggen vanaf 8 februari 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Omgevingszaken in de hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. U kunt het besluit ook inzien of downloaden via de gemeentelijke website www.derondevenen.nl (keuzemenu: actueel/bekendmakingen bestemmingsplannen).

De verbeelding van het vastgestelde projectbesluit is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het projectbesluit via het volgende adres: http://0736.ropubliceer.nl/.

Beroepschrift indienen

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbesluit zienswijzen hebben ingediend alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij met betrekking tot het ontwerpbesluit niet tijdig een zienswijze hebben ingebracht, kunnen gedurende te termijn van de terinzagelegging tegen dit projectbesluit, de bouwvergunning 1e fase en het besluit hogere waarden een gemotiveerd beroepsschrift indienen. Het beroepschrift moet worden ingediend bij rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Aan het indienen van beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Verzoek om een voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien u op korte termijn wilt voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Een verzoek om een voorlopige voorziening kan alleen worden ingediend, als u tegen het besluit ook beroep heeft ingesteld. Bovendien moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Het verzoek moet, samen met een kopie van het beroepschrift, worden ingediend bij rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Aan het indienen van beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Digitaal beroep- en verzoekschrift

U kunt uw beroep- en verzoekschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank Midden-Nederland via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven