Logo Arnhem
Vaststelling bestemmingsplan ‘Arnhem Centraal Oost’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 30 september 2013 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan ‘Arnhem Centraal Oost’

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.806-0301 .

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Arnhem Centraal Oost’ en het besluit tot gewijzigde vaststelling liggen met ingang van 10 oktober 2013 gedurende een termijn van zes weken tot en met 20 november 2013 voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is gedurende deze periode ook via internet in te zien op www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.806-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.806-/NL.IMRO.0202.806-0301/

Plangebied

Het plangebied ligt aan de noordrand van het centrum van Arnhem en wordt begrensd door de spoorlijn Arnhem-Zevenaar in het noorden, de bebouwing langs het Willemsplein in het oosten en zuiden en het stationsplein in het westen.

Aanleiding en doel

Het project Arnhem Centraal is voor een belangrijk deel uitgewerkt in drie uitwerkingsplannen.

Voor het oostelijk deel van Arnhem Centraal moest echter nog een plan ontwikkeld worden. Inmiddels is een stedenbouwkundig plan uitgewerkt en vastgesteld door B&W. Dit stedenbouwkundig plan vormt de basis voor onderhavig bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan Arnhem Centraal Oost maakt de komst van een bioscoop van 10 zalen mogelijk. Op straatniveau, onder de bioscoop is ruimte voor een commercieel programma waaronder winkels en horeca.

In de zuidelijke strook maakt het bestemmingsplan eveneens commerciële functies en zakelijke dienstverlening, mogelijk. Verder zijn een tweetal kantoorlocaties in het noordelijk deel van het plangebied opgenomen waarvan één bestaand kantoor van ProRail.

Het plan kenmerkt zich verder als doorgangsfunctie tussen de stationsbebouwing en het centrum van Arnhem en dient het karakter van een aantrekkelijk verblijfsgebied te krijgen.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Naar boven