Logo Tynaarlo
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ ter inzage, Tynaarlo

Nieuw bestemmingsplan voor de bedrijventerreinen: van 8 plannen naar één!

In de gemeente Tynaarlo hebben we 8 bestemmingsplannen voor onze bedrijventerreinen. Deze bestemmingsplannen gaan we vervangen door één nieuw bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’. Dit maakt het eenvoudiger om aanvragen te beoordelen. Verzoeken om verbouw en uitbreiding, die reëel zijn in het licht van actueel beleid, zijn soms niet te realiseren en gelijke situaties zijn op verschillende terreinen anders geregeld. Tot het nieuwe bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’ behoren de terreinen Vriezerburg in Tynaarlo, Bolwerk in Zuidlaren, De Punt (bloemenveiling en omgeving), De Groeve en Barenbrug in Yde.

Voorafgaand aan een nieuw bestemmingsplan hebben we over de onderwerpen die actueel zijn op de bedrijventerreinen beleidsuitgangspunten opgesteld. Dit hebben we gedaan in de vorm van een nota van uitgangspunten. De nota behandelde onder andere de thema’s bedrijfswoningen, toelaatbaarheid van bedrijven, woningen, detailhandel en de plansystematiek. De gemeenteraad heeft op 20 november 2012 ingestemd met de nota van uitgangspunten. Deze uitgangspunten zijn vertaald naar het nieuwe bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen’.

Kom het ontwerp-bestemmingsplan even inzien!

Het ontwerp-bestemmingsplan (NL.IMRO.1730.BPBedrijventerrein-0302) ligt met ingang van vrijdag 8 februari 2013 voor een periode van zes weken ter inzage. Het ontwerp-bestemmingsplan kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie hiervoor onze website www.tynaarlo.nl.

Buiten deze openingstijden is inzage van het bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk. Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal in te zien op onze website en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de terinzagelegging wordt een inloopbijeenkomst voor alle betrokkenen en belangstellenden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunt u binnenlopen en u laten informeren over het ontwerp-bestemmingsplan. De datum en locatie wordt binnenkort in deze krant gepubliceerd.

Heeft u een zienswijze?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen zijn of haar mening over het bestemmingsplan schriftelijk ter kennis brengen van de gemeenteraad van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA te Vries. Tevens bestaat de mogelijkheid om mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient vooraf een afspraak te worden gemaakt.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven