Vastgesteld bestemmingsplan ‘Horsterweg 66 Grubbenvorst’ (NL.IMRO.1507.BPGRHORSTERWEG66-VA01), Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Horst aan de Maas maken ter voldoening aan artikel 3.8 en 6.14 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Horsterweg 66 Grubbenvorst’ ter inzage ligt, zoals dit door de gemeenteraad op 18 december 2012 ongewijzigd is vastgesteld. Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding, regels en een toelichting met bijlagen.

Toelichting

Het bestemmingsplan ‘Horsterweg 66 Grubbenvorst’ heeft betrekking op een uitbreiding en een doorontwikkeling van de bedrijfsactiviteiten van het loonbedrijf op de locatie Horsterweg 66 in Grubbenvorst, kadastraal bekend gemeente Grubbenvorst, sectie L, nummers 426, 604, 698, 711 en 712 deels. De bestaande hoofdtakken van het loonwerkbedrijf zijn grondwerk, loonwerk, recycling en transport. Het bedrijf wil zich middels dit bestemmingsplan gaan doorontwikkelen tot composteerbedrijf waarbij als neventak loonwerkactiviteiten plaatsvinden.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan gedurende de termijn van terinzagelegging worden ingezien in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. De openingstijden van de informatiehoek zijn van maandag 08.30-20.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook in te zien op de gemeentelijke website www.horstaandemaas.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1507.BPGRHORSTERWEG66-VA01).

Tussen de gemeente en de initiatiefnemer is een zogeheten anterieure overeenkomst gesloten.

Beroep

Binnen zes weken nadat het besluit is bekend gemaakt, kan daartegen gemotiveerd beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 ES Den Haag (voor meer informatie tel. 070-4264426 of www.raadvanstate.nl).

Beroep kan worden ingesteld door:

  • - Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • - alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking met de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (ingeval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 ES Den Haag (voor meer informatie tel. 070-4264426 of www.raadvanstate.nl).

E-mail geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per e-mail ingediend kunnen worden.

Horst, 3 januari 2013

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas ir. C.H.C. van Rooij, burgemeester

mr. drs. A.P.M. ter Voert, secretaris

Naar boven