Logo Den Haag
Ontwerpwijzigingsbesluit afwijking milieukwaliteitseisen Scheveningen Haven, Den Haag

Bij besluit van 19 september 2013 heeft de gemeenteraad besloten het ontwerpwijzigingsbesluit, ‘Afwijking milieukwaliteitseisen op grond van de Experimentenwet stad en milieu’ voor Scheveningen Haven ter inzage te leggen, mededeling te doen van de terinzagelegging en het ontwerpbesluit toe te zenden aan en advies te vragen aan de Inspecteur en Gedeputeerde Staten.

Het betreft een voorgenomen wijziging van het besluit van 31 mei 2001. Bij dat besluit heeft de gemeenteraad op grond van artikel 3 van de Experimentenwet Stad en Milieu een zogenoemd 'stap 3-besluit' genomen tot afwijking van milieukwaliteitseisen voor Scheveningen Haven. Op grond van dit besluit was het mogelijk om in Scheveningen Haven woningbouw in de nabijheid van industrie en wegen te realiseren waar dat voorheen op grond van de vigerende milieuwetgeving niet was toegestaan.

Op dit moment wordt het ontwerpbestemmingsplan Scheveningen Haven (incl. MER) voorbereid. Uit de akoestische onderzoeken die aan het MER en het ontwerpbestemmingsplan ten grondslag liggen, volgt dat de extra geluidsruimte als gevolg van het ‘stap 3-besluit’ d.d. 31 mei 2001 niet op alle onderdelen langer nodig is om woningbouw aan de Dr. Lelykade te kunnen realiseren.

Hieruit volgt dat het ‘stap 3-besluit’ in zoverre kan worden gewijzigd dat de extra geluidsruimte voor de (toekomstige) woningen aan de Dr. Lelykade niet langer nodig is voor zover de geluidsbelasting op de gevels verband houdt met wegverkeerslawaai en bedrijven op het nabijgelegen industrieterrein.

Het ontwerpwijzigingsbesluit, 'Afwijking milieukwaliteitseisen op grond van de Experimentenwet stad en milieu' wordt met de bijbehorende stukken en bijlagen, zoals bedoeld in artikel 3 Experimentenwet stad en milieu, op 10 oktober 2013 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen (onder Bestemmingsplannen > stadsdeel Scheveningen > ontwerpwijzigingsbesluit Afwijking milieukwaliteitseisen Scheveningen Haven);

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Vanaf 11 oktober tot en met 21 november 2013 kan een ieder gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag o.v.v. zienswijze ontwerpwijzigingsbesluit Scheveningen Haven. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-752 5109/070-752 5111. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven