Logo Boxtel
Vastgesteld bestemmingsplan In Goede Aarde, tweede herziening, en besluit Wet geluidhinder Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat met ingang van vrijdag 4 oktober 2013 tot en met vrijdag 15 november 2013 het vastgestelde bestemmingsplan ‘In Goede Aarde, tweede herziening’ (met codering NL.IMRO.0757.BP09iga2eherz-VST1) en het bijbehorende besluit Wet geluidhinder ter inzage ligt. Deze bekendmaking vindt plaats op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘In Goede Aarde, tweede herziening’ heeft een drieledig doel. Op de eerste plaats betreft het de uitwerking van deelgebied één, dat in het vigerende bestemmingsplan In Goede Aarde de bestemming ″Uit te werken Woondoeleinden – UW –″ heeft. Daarnaast gaat het ook om de reparatie van een strook ter plaatse van de Zonnegolven, waaraan gedeeltelijk goedkeuring is onthouden (besluit van 23 januari 2001, kenmerk nummer 685421). Tot slot maakt dit bestemmingsplan de bouw van enkele nieuwe woningen mogelijk.

Het plan geldt voor meerdere deelgebieden, grenzend aan het woongebied Zonnegolven, grofweg begrensd door de Schijndelseweg aan de zuidkant en Munselse Hoeve en Het Klaverblad aan de noordzijde.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wijzigingen aangebracht. De wijzigingen vloeien voort uit de beantwoording van de zienswijzen en behelzen daarnaast ambtshalve aanpassingen ter verbetering van het plan.

Voor een volledig overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken, in het bijzonder de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen’ waarin de wijzigingen zijn vermeld.

De wijzigingen hebben met name betrekking op wijzigingen op perceelsniveau naar aanleiding van zienswijzen.

Het betreft ondermeer aanpassing van:

  • begripsbepalingen en bouwregels (dakvorm, bouwen in gevellijn, aantal woningen)

  • de plangrens

  • van de toelichting

Daarnaast zijn er aanvullingen in de bijlagen (onderzoeksrapporten).

Gewijzigd besluit Wet geluidhinder

Door de Rijksweg A2 wordt ter plaatse van 15 woningen de voorkeurswaarde overschreden, door de Schijndelseweg ter plaatse van 2 woningen.

Burgemeester en wethouders hebben voor deze woningen binnen het plangebied een hogere waarde dan de voorkeursgrenswaarde volgens de Wet geluidhinder vastgesteld. Dit is gebeurd op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder. De hogere waarde zijn vastgesteld voor woningen, gelegen aan de Munselse Hoeve, het Klaverblad en Zonnestraal.

Inzage

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan met bijlagen en het besluit Wet geluidhinder kunt u met ingang van vrijdag 4 oktober 2013 inzien.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit kunt u digitaal raadplegen via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan In Goede Aarde, tweede herziening is bekend onder nummer NL.IMRO.0757.BP09iga2eherz-VST1.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan, het vaststellingbesluit en het besluit Wet geluidhinder inzien in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit Wet geluidhinder kunt u beroep instellen wanneer u belanghebbende bent:

  • en tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan of tijdig bij het college van burgemeester en wethouders zienswijzen over het ontwerpbesluit Wet geluidhinder naar voren heeft gebracht;

  • en u redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • en het beroep gericht is tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan of het college van burgemeester en wethouders bij de vaststelling van het besluit Wet geluidhinder heeft aangebracht.

Het beroep moet u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Om de inwerkingtreding te schorsen, moet u naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treden de besluiten niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Boxtel, 4 oktober 2013

Burgemeester en wethouders van Boxtel, M. Buijs, burgemeester

J.K. Fraanje, secretaris

Naar boven