Logo Baarn
Voorontwerpbestemmingsplan ‘Brede School Noord’, Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat vanaf vrijdag 4 oktober tot en met donderdag 14 november 2013 het voorontwerpbestemmingsplan “Brede School Noord” voor inspraak ter inzage ligt. Gedurende deze periode is het mogelijk een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk in te dienen bij burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie of bij vragen kunt u contact opnemen met mevr. M. Hepp (035-54 81 854) of mevr. E. Nelissen (035-54 81 782).

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt de nieuwbouw van een brede school op de locatie van de huidige gemeentewerf aan de Drakenburgerweg in Baarn mogelijk. Op 29 mei 2013 heeft de gemeenteraad de stedenbouwkundige opzet en verkeersafwikkeling vastgesteld als kader voor het bestemmingsplan voor de Brede School Noord.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. De gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden worden vastgelegd. Naast de brede school gaat het dan om wonen, groen (trapveldje) en de verkeersroute inclusief de parkeerplaatsen.

Het bestemmingsplangebied ligt aan de noordkant van Baarn. Het gebied wordt begrensd door de Drakenburgerweg aan de noordzijde, de bedrijven aan de Goeman Borgesiuslaan aan de oostzijde, de J.F. Kennedylaan in het zuiden en de Prof. Krabbelaan in het westen.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerpbestemmingsplan “Brede School Noord ” is samen met het raadsbesluit van 25 september 2013 digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl . Op de homepage van de gemeentelijke website kiest u de snelkeuze “bestemmingsplannen” of “Informatie Brede School Noord”. Hier kunt u vervolgens bij de ter inzage liggende plannen het voorontwerpbestemmingsplan “Brede School Noord” selecteren. Het voorontwerp wordt ook geplaatst op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.000040-VO01 ). De directe link hiervoor is:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.000040-VO01

U kunt het bestemmingsplan daarnaast inzien in de centrale hal van het gemeentehuis van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is inzien op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-548 16 11.

Inspraakavond op donderdag 17 oktober 2013

Donderdagavond 17 oktober zal in de trouwzaal van het gemeentehuis van Baarn, ingang Laanstraat een inspraakavond over dit voorontwerpbestemmingsplan gehouden worden. U bent van harte welkom. Aanvang is 19.30 uur. Op deze avond zal het plan toegelicht worden. Daarnaast worden er kaarten opgehangen zodat iedereen het plan kan bekijken. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Als u bij deze inspraakavond aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich vóór 10 oktober aanmelden bij mevrouw Hepp. U kunt dit doen per e-mail: marielle.hepp@baarn.nl. Vermeld hierbij uw naam en adres. U kunt zich ook telefonisch aanmelden (035-548 18 54). Direct omwonenden ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Verdere procedure

Na de inspraaktermijn worden alle ingediende reacties beoordeeld. Waar nodig wordt het bestemmingsplan aangepast en wordt het ontwerpbestemmingsplan gereed gemaakt. Nadat het college en de raad hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan wordt dit 6 weken voor iedereen ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen worden ingediend bij de gemeenteraad. De gemeenteraad zal het plan uiteindelijk vaststellen.

Naar boven