Logo Gorinchem
Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Laag Dalemseweg 20, Gorinchem’

Burgemeester en wethouders van Gorinchem maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Gorinchem in zijn vergadering van 26 september 2013 het bestemmingsplan “Laag Dalemseweg 20, Gorinchem” ongewijzigd heeft vastgesteld. Met ingang van woensdag 9 oktober 2013 tot en met dinsdag 19 november 2013 ligt voor een ieder ter inzage:

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Laag Dalemseweg 20, Gorinchem” met de daarbij behorende stukken.

Ligging plangebied en begrenzing

Het plangebied is gelegen in het oostelijke buitengebied van de gemeente Gorinchem en beslaat het perceel Laag Dalemseweg 20 in Gorinchem.

Aanleiding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan wordt opgesteld om, in het kader van de rood-voor-roodregeling, ten oosten van het bestaande agrarische bedrijf Laag Dalemseweg 20 een (burger)woning te realiseren. Daarnaast wordt het bestaande akkerbouwbedrijf ter plaatse, planologisch omgevormd naar een paardenhouderij voor maximaal 50 paarden. Het akkerbouwbedrijf blijft overigens hierbij behouden. De paardenhouderij is feitelijk al als zodanig in gebruik, maar het geldende bestemmingsplan “Buitengebied 2006” laat dit gebruik niet toe.

Ter inzage

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Laag Dalemseweg 20, Gorinchem” wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop “Vastgestelde plannen” → ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Laag Dalemseweg 20, Gorinchem” staat een link naar deze landelijke voorziening.

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijlagen kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden bij de ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Voorlopige voorziening

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de genoemde termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor informatie over het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het indienen van beroep kunt u contact opnemen met de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling via telefoonnummer 0183 – 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Gorinchem, 8 oktober 2013

Naar boven