Logo IJsselstein
Ontwerpbestemmingsplan Noord-Oost en ontwerp hogere grenswaarde Cape Kennedy en Omroepplein, IJsselstein

Ontwerpbestemmingsplan Noord-Oost en ontwerp hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 31 januari 2013 gedurende 6 weken ter inzage liggen

  • op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening: het ontwerpbestemmingsplan Noord-Oost met bijbehorende stukken en onderzoeken.

  • artikel 110c Wet geluidhinder: een ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere grenswaarden voor de locaties Cape Kennedy en Omroepplein met bijbehorend akoestisch onderzoek.

Inzage

De ontwerpen liggen ter inzage bij het Klanten Contact Centrum van het stadhuis te IJsselstein. De ontwerpen zijn ook digitaal te raadplegen via de internetsite www.ijsselstein.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn van inzage kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan Noord Oost bij de gemeenteraad. Een zienswijze tegen het ontwerp hogere grenswaarde Wet geluidhinder kan ingediend worden door belanghebbenden bij ons college. Het adres is Postbus 26, 3400 AA IJsselstein. Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze wordt u verzocht een afspraak te maken via 14 030.

Toelichting op de ontwerpen

Ontwerp bestemmingsplan

De gemeente is verplicht om haar bestemmingsplannen regelmatig te herzien. Voor het noordoostelijk deel van IJsselstein is het voorontwerpbestemmingsplan Noord-Oost opgesteld. Dit gebied omvat bijna de gehele bebouwde kom ten noordoosten van de Hollandse IJssel. Het voorontwerp heeft vanaf 24 september 2012 voor burgerparticipatie (raadpleging) en vooroverleg ter inzage gelegen. Hierop zijn een aantal reacties binnen gekomen. Daarnaast zijn er in de afgelopen periode een aantal ontwikkelingen geweest. Dit heeft geleid tot een aantal aanpassingen. De belangrijkste zijn:

  • Vernieuwbouw flats Cape Kennedy en Omroepplein. De bouwvoornemens zijn zodanig concreet dat deze als een definitieve bestemming opgenomen worden in het ontwerpbestemmingsplan.

  • Aanpassen van de fietsroute nabij Omloop Oost en Nedereindseplas.

  • Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid voor een sporthal en parkeergelegenheid bij het sportpark IJsseloevers en een situering voor de Jongeren opvang plek.

  • Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid voor vernieuwing van het winkelcentrum De Clinckhoeff.

  • Het vastleggen van de bouwhoogte van gebouwen bij diverse bestemmingen (aanvankelijk was dit alleen de goothoogte).

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

Met de bouwmogelijkheden aan Cape Kennedy en Omroepplein kan niet worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde voor geluidsbelasting op de gevels van deze woningen als bedoelt in de Wet geluidhinder. Uit stedenbouwkundige, verkeerskundige en financiële overwegingen zijn burgemeester en wethouders voornemens hogere geluidsgrenswaarden vast te stellen. Hiermee wordt tevens afgeweken van het door het college vastgestelde geluidsbeleid.

IJsselstein, 30 januari 2013

Naar boven