Logo Ooststellingwerf
Gewijzigde Vaststelling bestemmingsplan ‘Appelscha – Boerestreek’, Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 17 september 2013 het bestemmingsplan “Appelscha-Boerestreek” gewijzigd heeft vastgesteld.

Milieueffectrapport (planMER)

Voor het bestemmingsplan is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld, omdat het bestemmingsplan het kader vormt voor toekomstige “milieueffectrapportage – (beoordelingsplichtige) activiteiten”. In het planMER zijn de milieueffecten onderzocht en beoordeeld. Het planMER is voorgelegd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage.

Gewijzigde vaststelling

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van de ingediende zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op verschillende punten gewijzigd. Daarnaast zijn er diverse ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. In de bij het raadsbesluit behorende Reactienota zienswijzen bestemmingsplan Appelscha – Boerestreek, zijn alle wijzigingen nader aangegeven.

Informatie over het plan

Het betreft een ontwikkelingsgericht plan. Het nieuwe plan maakt nieuwe ontwikkelingen in de Boerestreek mogelijk.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van 26 september 2013 gedurende zes weken worden ingezien bij het omgevingsloket ’t Oost 11 te Oosterwolde alhier, gedurende de openingstijden. Het plan is ook te raadplegen via www.ooststellingwerf.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan die:

  • tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden als het gaat om de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan en voorlopige voorziening

De dag na het verstrijken van de beroepstermijn treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij binnen de termijn, in samenhang met een ingediend beroep, een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven