Logo Sittard-Geleen
Ontwerpbestemmingsplan Middengebied-Noord Geleen, Sittard-Geleen

Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘Middengebied-Noord’:

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend:

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Middengebied-Noord’ (GML-bestand: NL.IMRO.1883BPMiddengebiedN-ON01 ) met bijbehorende regels, toelichting en bijlagen ligt met ingang van donderdag 12 september 2013 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 23 oktober 2013) ter inzage bij de balie Vergunningen van de stadswinkel Geleen (Markt 1).

Het bestemmingsplan en het bijbehorende besluit van burgemeester en wethouders kunnen ook digitaal worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Deze ter inzage legging is bekend gemaakt in het elektronisch gemeenteblad van 11 september 2013. Deze bekendmaking is evenwel abusievelijk niet geplaatst in de Staatscourant.

In verband daarmee wordt de termijn van terinzagelegging van genoemd ontwerpbestemmingsplan verlengd met drie weken, derhalve tot en met 13 november 2013.

Het bestemmingsplan voorziet voornamelijk in een woonbestemming, welke de realisatie van maximaal 700 woningen mogelijk maakt. Daarnaast bevat het plan de planologische grondslag voor het oostelijk deel van de groene verbindingszone (Verbindingspark ‘De Graven’).

Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Middengebied-Noord’:

Binnen de termijn van ter inzage legging kan eenieder (bij voorkeur) schriftelijk zijn/haar zienswijze ten aanzien van het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de raad van de gemeente Sittard-Geleen, postbus 18, 6130 AA Sittard.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het team Gebiedsontwikkeling: de heer H. Manders (046-4778534). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Overigens is aan deze bestemmingsplanprocedure ook een Procedure Hogere Grenswaarde (geluidsprocedure) gekoppeld.

Crisis- en herstelwet:

De Crisis- en herstelwet is te zijner tijd van rechtswege van toepassing op de beroeps-procedure in het kader van het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan.

2 oktober 2013

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven