Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpafwijkingsbesluit Reconstructie kruising N231a-Treinweg, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3°, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het bestemmingsplan Buitengebied voor de reconstructie van de kruising N231a-Treinweg (kadastraal bekend ALDOO, sectie A en C, nummer A3496, A3495, A3348, A3349, C6538 en C6539).

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

Op grond van het (ten tijde van de indieningsdatum van de aanvraag om omgevingsvergunning) geldende bestemmingsplan Buitengebied is de aanleg van de aangepaste kruising niet toegestaan. De reden hiervoor is de verlegging van de parallelweg in zuidelijke richting nabij de kruising Treinweg, waardoor deze weg buiten de bestaande verkeersbestemming is gelegen en deels in de bestemming Agrarisch. In deze bestemming is het niet mogelijk om wegen aan te leggen dan wel bermen en bermsloten aan te leggen. Op de overige onderdelen past het project binnen het bestemmingsplan. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt en kan de omgevingsvergunning verleend worden.

Waarom is de reconstructie gewenst?

Met de reconstructie wordt een significante verbetering van de verkeerssituatie en verkeersveiligheid voor alle categorieën verkeersdeelnemers bij de kruisingen van de N231a met de Achtermiddenweg en met de Treinweg verwacht.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 3 oktober tot en met 13 november 2013, gedurende 6 weken, voor eenieder ter inzage bij de informatiebalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbesluit is tevens in te zien via de gemeentelijke website.

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0172 – 465 641. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Naar boven