Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpafwijkingsbesluit Gnephoek 42, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3°, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het bestemmingsplan Buitengebied West voor het realiseren van een binnenrijhal, buitenbak, werktuigschuur en stal op het achterste gedeelte van het perceel Gnephoek 42 te Alphen aan den Rijn. Hierbij wordt de huidige buitenbak aan de voorzijde van het perceel teruggebracht naar de functie tuin en de huidige binnenrijhal wordt gesloopt.

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

Op het perceel rust de bestemming ‘Agrarische doeleinden, intensieve veehouderij -Ah(i)-’. De aanvraag ziet op andere activiteiten dan de geldende bestemming. De aanvraag is namelijk gedaan ten behoeve van de aanwezige manege. Tevens valt de bebouwing buiten het bouwvlak. Hierdoor is er strijd met het bestemmingsplan. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt en kan de omgevingsvergunning verleend worden.

Na het voltooien van de procedure wordt met de eerstvolgende bestemmingsplanherziening de bestemming ‘Agrarische doeleinden, intensieve veehouderij -Ah(i)-’ gewijzigd naar een bestemming die overeenkomt met de huidige activiteiten. Ook de provincie zet in op beëindiging van de intensieve veehouderij ter plaatse. Alleen omdat de intensieve veehouderij ter plaatse wordt beëindigd, wordt de voorliggende procedure gestart.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 3 oktober tot en met 13 november 2013, gedurende 6 weken, voor eenieder ter inzage bij de informatiebalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbesluit is tevens in te zien via de gemeentelijke website.

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0172 – 465 681. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Naar boven