Logo West Maas en WaalWest Maas en Waal, verkeersbesluit voorrang Veesteeg Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen

13int534

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal;

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op diverse wegen in het buitengebied hinder werd geconstateerd, veroorzaakt door sluipverkeer dat de reistijd van de van Heemstraweg naar de Maas en Waalweg en Druten wilde beperken;

De gemeente West Maas en Waal hiervoor verkeersmaatregelen heeft genomen;

Deze maatregelen bestaan onder andere uit het gesloten verklaren voor motorvoertuigen met uitzondering voor bestemmingsverkeer en landbouwvoertuigen;

Inmiddels de Maas en Waalweg is doorgetrokken naar de Prins Willem Alexanderweg;

Hierdoor geen opstoppingen meer zijn op de van Heemstraweg;

Daardoor geen hinder van sluipverkeer wordt ervaren op de diverse wegen;

Daardoor geen grondslag meer bestaat voor de genomen verkeersmaatregelen;

De destijds genomen verkeersbesluiten ingetrokken kunnen worden;

De verboden vervallen nadat de borden verwijderd zijn;

Alle in dit besluit genoemde wegen en wegvakken in beheer en onderhoud zijn bij de gemeente West Maas en Waal;

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Gelderland-Zuid, waarin hij een negatief/positief advies uitbracht;

BESLUIT EN

  • 1.Intrekken van het besluit met nummer 4.1.2-28/05 d.d. 12 juli 2005 betreffende het instellen van een inrijdverbod voor alle motorvoertuigen met uitzondering voor bestemmingsverkeer op de Meerheuvelweg, Kavelweg, Bemerdweg, Hommelstraat, Parkenstraat, Liesterstraat, Hoevenstraat, Zijvond, Bergweg, Merenweg, Dalenweg, Papesteeg, Kwadenaardstraat, Weteringstraat, Liesbroekstraat en Wamelseweg.

  • 2.Hiertoe de borden C12 met onderbord OB108 van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 op de diverse wegen verwijderen conform tekening met nummer 79_13.

Beneden-Leeuwen, 2 oktober 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd,
De gemeentesecretaris, De burgemeester,
P.G. Arissen Th.A.M. Steenkamp

Mededelingen

Dit besluit wordt gepubliceerd op 9 oktober 2013 in de Waalkanter en de Staatscourant. Vanaf 10 oktober 2013 ligt dit besluit 6 weken ter inzage bij de Centrale Balie van het gemeentehuis.

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na datum van openbare kennisgeving ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders, Dijkstraat 11, 6658 AG te Beneden-Leeuwen.

Gedurende die termijn ligt het besluit voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis.

Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 Awb zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust (zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit te worden bijgevoegd).

Indien u bezwaar instelt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de Voorzieningenrechter te Arnhem, sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Een voorlopige voorziening kan door de Voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt. 

Een afschrift van dit besluit en bijlagen wordt verstrekt aan:

  • 1.Politie Gelderland- Zuid, t.a.v. dhr. J. Sengers, Postbus 9109, 6500 HL Nijmegen

  • 2.Politie Gelderland-Zuid, t.a.v. dhr. M. van Mourik, Postbus 9109, 6500 HL Nijmegen

  • 3.Wethouder T.P.M. Hol

  • 4.Team Openbare Ruimte, t.a.v. mevr. R. Heuts

Naar boven