Logo Zuidplas
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oranjestraat 31’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oranjestraat 31’ te Moerkapelle met ingang van 3 oktober 2013 ter inzage ligt.

Inhoud van het plan

Bij het opstellen van de plannen voor het toekomstige woongebied Moerkapelle-Oost is er van uitgegaan dat de nieuwe ontsluitingsweg over het perceel van Oranjestraat 31 zou komen, waarbij de woning is wegbestemd. Bij de uitwerking van de plannen blijkt het mogelijk te zijn de nieuwe ontsluiting zo in te passen dat deze woning alsnog behouden kan worden.

Daarnaast wordt door middel van dit bestemmingplan de bestemming van enkele nabijgelegen percelen op onderdelen aangepast ten behoeve van de inpassing van de ontsluitingsweg. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een plankaart (verbeelding) en regels en gaat vergezeld van een toelichting.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 3 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De stukken zijn in deze periode digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpOranjestr31MKP-Ow01 ). De stukken zijn ook als pdf-bestand in te zien op (www.zuidplas.nl ).

Reageren

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling VROM, tel. (0180) 637 711.

Naar boven