Logo Wijk bij Duurstede
Vaststelling bestemmingsplan ‘Willem Alexanderweg 79, Cothen’, Wijk bij Duurstede

De gemeenteraad van Wijk bij Duurstede heeft op 17 september 2013 het bestemmingsplan “Willem Alexanderweg 79, Cothen” vastgesteld. Het plan is opgesteld als uitwerking van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 26 september 2012 in de beroepszaak over het bestemmingsplan “Bedrijventerreinen” (201112309/1/R3). In de uitspraak heeft de Afdeling het besluit voor wat betreft het plandeel met de bestemming “Bedrijventerrein-1”, dat betrekking heeft op het perceel Willem Alexanderweg 79, vernietigd. Het betreft de volgende gebreken:

  • Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad ook beoogd dat handel en verhuur van vorkheftrucks en andere interne transportmiddelen hier zou zijn toegestaan. De Afdeling concludeert echter dat het bestemmingsplan deze activiteiten niet mogelijk maakt;

  • De functieaanduiding “specifieke vorm van bedrijventerrein-vorkheftrucks” (sbt-vht) is slechts toegekend aan het noordelijke deel van het perceel. Dit terwijl is beoogd om deze aanduiding aan het gehele perceel toe te kennen.

In het nu vastgestelde bestemmingsplan zijn de gebreken hersteld, waarbij rekening is gehouden met de overwegingen in de uitspraak. Daarnaast zijn de gebruiksmogelijkheden van het perceel verruimd. Hierdoor blijft het gebruik niet beperkt tot vorkheftrucks, maar is ook handel, verhuur en reparatie van andere voertuigen toegestaan. Voor het overige zijn er geen inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van 3 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede. Daarnaast is het plan in te zien via de gemeentelijke website www.wijkbijduurstede.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.?planidn=NL.IMRO.0352.cotwalexweg79-bva1 .

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven