Logo Elburg
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Elburg 2012’ met bijlagen inclusief aanvulling planMER (milieueffectrapportage), Elburg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), de ter inzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Elburg 2012” en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het plan.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Elburg 2012” betreft een herziening van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied Elburg” (vastgesteld in 2001) voor het gehele grondgebied van de gemeente met uitzondering van de woonkernen Elburg/Oostendorp, ’t Harde, Doornspijk en Hoge Enk, de van de woonkernen deel uitmakende industrieterreinen, het gebied langs het Veluwerandmeer en enkele percelen waar recent een planologische herziening heeft plaatsgehad. Het gebied met woon- en bedrijfs- en sport/recreatieve functies tussen het havenkanaal, stad Elburg, de parkeerplaats bij de haven, de ijsbaanlocatie en de Flevoweg (N309) is aan het plangebied toegevoegd.

Doel van het ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft in hoofdzaak een conserverend karakter en beoogt een actualisering van de planologische regeling voor de functies en het gebruik van het buitengebied voor landbouw, natuur, wonen, bedrijven, recreatie e.a. Hierbij wordt rekening gehouden met het gewijzigde ruimtelijk beleid en regelgeving van provincie en rijk vooral voor de landbouw en natuur en landschap. Tevens is waar mogelijk rekening gehouden met wijzigingen in het feitelijk gebruik van gronden en opstallen en zijn aanpassingen en/of uitbreidingen meegenomen naar aanleiding van de inspraak en het gevoerde overleg.

PlanMER en Aanvulling

Het ontwerpbestemmingsplan is in samenhang ontwikkeld met de milieueffectrapportage (planMER bestemmingsplan buitengebied Elburg), die voor het buitengebied is opgesteld. Deze planMER is als een bijlage bij het voorontwerpbestemmingsplan opgenomen. Deze planMER heeft al eerder ter inzage gelegen voor het indienen van een zienswijze. Daarna is een voorlopig toetsingsadvies ontvangen van de onafhankelijke landelijke commissie voor de m.e.r. Naar aanleiding hiervan is een aanvulling van de ontwerp planMER opgesteld en is hierover overleg gevoerd met en een definitief toetsingsadvies ontvangen van de commissie voor de m.e.r. Deze stukken zijn betrokken bij de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan.

Nieuwe ontwikkelingen

In het ontwerpbestemmingsplan zijn onder meer nieuwe ontwikkelingen op 5 locaties met afzonderlijke ruimtelijke onderbouwingen meegenomen. Het betreft hier de heropname van een bouwvlak voor een woning aan de Vaarbekerweg (nabij huisnr. 12) en de Schietweg (tegenover huisnr. Koeweg 1 en nabij Hokseberg 10), een toegangsweg vanaf de Schiksweg voor het perceel Goorweg 6a, een ruitersportaccommodatie aan de Vaarbekerweg/Haerderweg naast het sportcomplex van DSV ’61 en een agrarisch bouwvlak (zonder woning) op het perceel Stoopschaarweg 5a. Tevens is een verplaatsingsmogelijkheid opgenomen voor de woningen Zuiderzeestraatweg West 19 (naar locatie naast Oude Harderwijkerweg 2) en Bovenweg 26/26a (ca 30 meter in oostelijke richting langs Bovenweg) en voor de parkeerplaats aan de Havenkade naar de ijsbaanlocatie aan de Flevoweg.

Ter inzage en indienen zienswijzen

Het ontwerp van het bestemmingsplan “Buitengebied Elburg 2012”, bestaande uit de verbeelding, de toelichting en de planregels met de bijlagen, waaronder de aanvulling van de planMER, en het ontwerpraadsbesluit liggen met ingang van 6 februari 2013 gedurende 6 weken voor een ieder in het gemeentekantoor (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) te Elburg/Oostendorp ter inzage. De stukken zijn eveneens in te zien via de gemeentelijke website: www.elburg.nl onder: Bekendmakingen; Ruimtelijke Ontwikkeling; Bestemmingsplannen. Tevens is raadpleging mogelijk op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0230.BPBUITENGEB2012-ONT1

Tegen betaling zijn kopieën of afdrukken van de stukken verkrijgbaar.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan, inclusief aanvulling ontwerp planMER en het ontwerpraadsbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Elburg, Postbus 70, 8080 AB Elburg. U kunt aangeven om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (tel. 0525-688651). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

Naar boven