Logo Ede
Bestemmingsplan vastgesteld Woonzorgzone Smachtenburg, Ede

Op 12 september 2013 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Woonzorgzone Smachtenburg’, vastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2013HARS0001-0301 .

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 3 oktober tot en met woensdag 13 november 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden . Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen . Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gebied en gevolg

Het plangebied maakt onderdeel uit van de Harskamper eng. Aan de zuidzijde van het plangebied ligt een waardevolle boomsingel aan de Harskamperengweg. Ten westen van de woonzorgzone staat een woning die deel heeft uitgemaakt van een boerenbedrijf. De bedrijfsbebouwing is gesloopt. De woning ligt op ruime afstand van de Harskamperengweg.

Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van een gebied voor wonen en zorg. Deze woonomgeving is zal worden ontwikkeld door Opella en Woonstede. Het programma bestaat op dit moment uit ongeveer 250 m² maatschappelijke ruimte (wijkservicecentrum), 1.150 m² woonzorg, 10 appartementen (sociale huur) en 16 grondgebonden woningen (sociale huur). De appartementen en de woningen zullen in eerste instantie verhuurd worden aan iemand die zorg nodig heeft.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest.

Daarnaast kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Ede, 2 oktober 2013

Naar boven