Logo Rijswijk
Omgevingsvergunningen (fase 1 en 2) en verklaring van geen bedenkingen Sir Winston Churchilllaan 275, Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij op 1 oktober 2013 omgevingsvergunningen (fase 1 en 2) hebben verleend voor het faciliteren van een bouwplan dat ziet op de realisatie van 259 woningen op het perceel Sir Winston Churchilllaan 275 te Rijswijk. De omgevingsvergunningen zijn verleend via de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3º Wabo.

Terinzagelegging ontwerpstukken

De omgevingsvergunningen zijn voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dat betekent dat de aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunningen (fase 1 en 2), de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden geluid gelijktijdig vanaf vrijdag 5 juli 2013 tot en met donderdag 15 augustus 2013 ter inzage hebben gelegen. Tijdens deze periode zijn door één partij zienswijzen ingediend maar deze zijn inmiddels ingetrokken.

De definitieve omgevingsvergunningen zijn ongewijzigd gebleven ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunningen. Conform het raadsbesluit van 25 juni 2013 heeft de ontwerpverklaring van geen bedenkingen als definitief te gelden. De relevante stukken zijn vanaf vrijdag 4 oktober 2013 terug te vinden op www.rijswijk.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl . Zoekt u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN):

NL.IMRO.0603.ovswc275-VA01 .

Beroep tegen de omgevingsvergunningen en de verklaring van geen bedenkingen

Degene die tijdig zijn of haar zienswijze over de ontwerpstukken bij het college kenbaar heeft gemaakt, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende de beroepstermijn (zes weken, gerekend vanaf 4 oktober 2013) beroep instellen bij de rechtbank, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt, te bevatten. Verder moet het beroepschrift worden gedateerd en worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Op dit moment heeft het college nog geen definitief besluit genomen voor wat betreft het vaststellen van hogere grenswaarden geluid. Reden daarvoor is dat op dit moment nog niet duidelijk is in hoeverre het mogelijk is bronmaatregelen te nemen. Het is niet noodzakelijk om de hogere grenswaarden definitief vast te stellen alvorens de omgevingsvergunning verleend kunnen worden. Zodra er defenitieve hogere grenswaarden zijn vastgesteld, wordt dit gepubliceerd.

Toepassing Crisis- en herstelwet

Het bouwplan, dat met het verlenen van deze omgevingsvergunningen mogelijk wordt gemaakt, betreft een project als bedoeld in de Crisis- en herstelwet (Bijlage 1, categorie 3, onder 3.1). Dit houdt onder meer in dat de bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Rechtbank en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit betekent onder andere dat u geen aanvulling op de beroepstermijn heeft en dat uw beroepsgronden moeten voldoen aan het relativiteitsvereiste.

De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl .

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met één van de behandelend ambtenaren; Niels Huijbregts, tel. (070) 326 1105 of Frank de Bruijn, tel. (070) 326 1108.

Rijswijk, 3 oktober 2013

Burgemeester en wethouders, M.J. Bezuijen, burgemeester

A. de Baat, secretaris

Naar boven