Logo Rijswijk
Bekendmaking gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoornwijck – Broekpolder’, Rijswijk

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 1 oktober 2013 het ontwerpbestemmingsplan “Hoornwijck – Broekpolder” gewijzigd heeft vastgesteld op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door het Rijn-Schiekanaal, de Kansjesmolensloot en de Rijksweg A4 / A 13. De reden voor dit nieuwe bestemmingsplan is dat de gemeente de voorgaande plannen moest actualiseren. Bovendien moest het bestemmingsplan voldoen aan diverse digitale verplichtingen.

Bij de vaststelling van het plan is door de gemeenteraad afgeweken van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn diverse kleine, ondergeschikte wijzigingen doorgevoerd alsmede een aantal grotere wijzigingen. Zo is besloten om de begrenzing van het bestemmingsplan aan te passen zodat een perceel aan de Laan van Hoornwijck, waar een wijzigingsbevoegdheid kantoorontwikkeling mogelijk maakte, er niet langer onderdeel van uitmaakt. Verder is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van de vervanging van de Hoornbrug. Alle wijzigingen zijn terug te vinden in de Staat van Wijzigingen, welke als bijlage bij de Nota van Zienswijzen deel uitmaakt van het raadsbesluit.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 4 oktober 2013 tot en met donderdag 14 november 2013 ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8:30 uur tot 14:00 uur en op donderdag ook van 17:00 uur tot 19:00 uur. Het bestemmingsplan is tevens digitaal in te zien via www.rijswijk.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl . Zoek u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.bphoornwijckbroekp-VA01 .

Degene die tijdig zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende de terinzagetermijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit recht komt eveneens toe aan belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht. Een beroepschrift dient de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt, te bevatten. Verder moet het beroepschrift worden gedateerd en worden voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet eerder in werking dan dat op een dergelijk verzoek is beslist.

Rijswijk, 3 oktober 2013

Burgemeester en wethouders, M.J. Bezuijen, burgemeester

A. de Baat secretaris

Naar boven