Logo Nijmegen
Ontwerpomgevingsvergunning (met projectafwijkingsbesluit) ‘Nijmegen Oud West – 14 (Sonnehaert) – Vlietstraat 22’, Nijmegen

Burgemeester en Wethouders van Nijmegen maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen aan Stichting ZZG Zorggroep (Habicura), Nijmeegsebaan 29, 6561 KE te Groesbeek, voor het wijzigen van het gebruik van voormalig bejaardentehuis naar 150 studenteneenheden met ondersteunende voorzieningen (o.a. horecaruimte en fietsenstalling) op de locatie Vlietstraat 22 te Nijmegen. Tevens wordt het terrein heringericht met een nieuwe entree via de Voorstadslaan.

De aanvraag is ingeboekt onder zaaknummer Z12.003036

Het verlenen van de omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • a. Gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan

  • b. Bouwen van een bouwwerk

  • c. Uitrit aanleggen of veranderen

Ter inzage

Het ontwerpbesluit, met bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 3 oktober 2013 tot en met woensdag 13 november 2013) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

Het onderdeel dat de activiteit ‘afwijken van bestemmingsplan of inpassingsplan’ betreft, is digitaal als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

In de periode van donderdag 3 oktober 2013 tot en met woensdag 13 november 2013 kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze geven op het ontwerpbesluit.

Een schriftelijke zienswijze moet – o.v.v. het zaaknummer – worden gestuurd naar de Gemeente Nijmegen, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14024. Van een mondeling ingebrachte zienswijze wordt een verslag gemaakt.

De indiener van een zienswijze kan verzoeken dat zijn persoonlijke gegevens niet bekend worden gemaakt.

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 1.1 lid 1 sub a jo. Bijlage 1, artikel 3.1 van de Crisis- en herstelwet is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Dit houdt onder meer in dat tegen de definitieve beschikking geen pro-forma beroep ingesteld kan worden. Met andere woorden, de beroepsgronden moeten in het beroepschrift worden opgenomen en deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer aangevuld worden.

Naar boven