Logo Ede
Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Otterloseweg 54–56 te Wekerom’, Ede

Op 12 september 2013 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied ‘omgeving Otterloseweg 54-56 te Wekerom’ gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan van 15 november 2012. Dit naar aanleiding van een tussenuitspraak (nr: 201300042/1) waarbij de gemeenteraad de gelegenheid is geboden om gebreken in het oorspronkelijke bestemmingsplan te herstellen. Het nieuwe vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2011AGBG0010-0302 .

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 3 oktober tot en met woensdag 13 november 2013 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden . Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.

Online kunt u terecht op www.ede.nl/bestemmingsplannen . Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl .

Gebied en gevolg

De percelen Otterloseweg 54 en 56 in Wekerom bevinden zich in het buitengebied van de gemeente Ede. De bebouwde kom van Wekerom ligt op ongeveer 500 meter van de percelen. Tevens ligt het plangebied in de nabijheid van het natuurgebied de Veluwe.

Tussenuitspraak

Naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Raad van State zijn er twee gebreken in het bestemmingsplan hersteld. Het eerste gebrek is volgens de Raad van State gelegen in het feit dat ten onrecht de maximale verwerkingscapaciteit van de mestvergistingsinstallatie niet geregeld is in het bestemmingsplan. In het nieuwe bestemmingsplan is geregeld dat er niet meer dan 36.000 ton aan producten verwerkt mag worden in de mestvergistingsinstallatie.

Het tweede gebrek ziet op het ontbreken van een regeling voor de landschappelijke inpassing in het bestemmingsplan. In het nieuwe bestemmingsplan is een regel opgenomen dat de mestvergistinginstallatie niet gebruikt mag worden voordat de overeengekomen landschappelijke inpassing is gerealiseerd.

Geen beroep mogelijk

Tegen het nieuwe besluit kan geen beroep worden ingesteld. Het wordt betrokken bij de lopende zaak bij de Raad van State tegen het 15 november 2012 vastgestelde bestemmingsplan voor de percelen Otterloseweg 54 en 56 in Wekerom.

Ede, 2 oktober 2013

Naar boven