Logo Raalte
Notitie reikwijdte en detailniveau ‘Windstreek’-stallen Veehouderij Nieuwe Deventerweg 26, Raalte

De exploitant van het veehouderijbedrijf aan de Nieuwe Deventerweg 26 is voornemens de bestaande inrichting uit te breiden met twee stallen voor het houden van vleeskuikens. De nieuwe stallen worden gebouwd volgens het ‘Windstreek’- principe. Voor dit project is een wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied Raalte en een omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen, veranderen van een milieuinrichting en afwijking van het bestemmingsplan benodigd.

Ten behoeve van de onderbouwing van het voorgenomen project moet een milieueffectrapport, een zogenaamd planMER, worden opgesteld. Dit is nodig omdat het bestemmingsplan het kader biedt voor mogelijke m.e.r.-(beoordelings)plichtige activiteiten. Dit zijn activiteiten, waarvoor bij nadere uitwerking een Besluit-m.e.r. nodig is. In het op te stellen planMER worden de milieueffecten van deze uitbreidingsmogelijkheden beoordeeld.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

De eerste stap in de plan-m.e.r.-procedure is de voorliggende openbare kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een milieueffectrapport en de terinzagelegging van de notitie ‘Reikwijdte en Detailniveau Realisatie ‘Windstreek’-stallen Veehouderij Nieuwe Deventerweg 26 te Raalte. Deze notitie bevat een omschrijving van de beoogde ruimtelijke ontwikkelingen, geeft de alternatieven weer en laat zien op welke wijze de verschillende milieuthema's in het MER onderzocht worden. Over de notitie wordt overleg gevoerd met die diensten van de provincie Overijssel en Waterschap Groot Salland die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van belangen die bij de plannen in het geding zijn. Er wordt geen (vrijwillig) advies gevraagd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage.

Ter inzage

De notitie ligt vanaf 3 oktober 2013 tot en met 13 november 2013 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte. De stukken zijn tevens beschikbaar op de gemeentelijke website www.raalte.nl onder het kopje “bekendmakingen”.

Reactie

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk een reactie op de notitie naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Raalte, Postbus 140, 8100 AC Raalte.

Voor mondelinge reacties kan een afspraak worden gemaakt met het team Ruimte, telefoon (0572) 347 799.

Vervolgproces

De gemeente, als bevoegd gezag, geeft vervolgens advies over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen MER. Op basis van de ingekomen reacties, reacties van (wettelijke) adviseurs en betrokken bestuursorganen wordt het MER opgesteld. De onafhankelijke Commissie voor de m.e.r. brengt tevens advies uit over het MER. Het MER zelf wordt te zijner tijd tegelijk met het ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Een belanghebbende heeft dan gelegenheid om zijn zienswijze omtrent dit bestemmingsplan naar voren te brengen. Bij het besluit omtrent vaststelling van die bestemmingsplannen wordt de informatie uit het MER betrokken.

Naar boven