Logo De Wolden
Ontwerp bestemmingsplan en ontwerp besluit hogere grenswaarde ‘Dunningen 3e fase, de Wijk’, De Wolden

Burgemeester en wethouders van gemeente De Wolden maken de ter inzagelegging bekend van het ontwerp bestemmingsplan ‘Dunningen 3e fase, de Wijk’. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het plan

Het plan omvat de nieuwbouw van maximaal 60 woningen als 3e fase van de woonwijk Dunningen in de Wijk. Het ontwerp bestemmingsplan bevat een toelichting, verbeelding en regels.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 3 oktober 2013 tot en met 13 november 2013 ter inzage. Inzien kan via:

Inloopavond 7 oktober

Op maandag 7 oktober organiseert de gemeente een inloopavond in de Havezathe. Tussen 19.30 en 20.30 uur kunnen geïnteresseerden het ontwerp bestemmingsplan inzien en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het al eerder gepresenteerde stedenbouwkundig ontwerp is nogmaals te bekijken.

Zienswijze

Iedereen kan tijdens de bovengenoemde termijn bij de gemeenteraad een zienswijze indienen over het ontwerp bestemmingsplan. Schriftelijk kunt u dit doen via Postbus 20, 7920 AA Zuidwolde. Indien u mondeling uw zienswijze wilt geven, maakt u vooraf een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, T. 14 0528.

Ontwerp besluit hogere grenswaarde

Burgemeester en wethouders van gemeente De Wolden maken tevens de ter inzage legging bekend van het ontwerp besluit hogere grenswaarde voor Dunningen 3e fase in de Wijk. Dit op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Voor een zone in het noordwestelijk deel van het plangebied wordt ontheffing verleend voor een hogere grenswaarde van 53 dB.

Het ontwerp besluit hogere grenswaarde ligt gezamenlijk met het ontwerp bestemmingsplan ter inzage en is op het gemeentehuis en op dewolden.nl in te zien. Tijdens de termijn kunnen belanghebbenden een mondelinge of schriftelijke zienswijze indienen over het ontwerp besluit hogere grenswaarde. Wij wijzen u erop dat een schriftelijke zienswijze over het ontwerp besluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders moet worden ingediend in plaats van bij de gemeenteraad.

Zuidwolde, 2 oktober 2013

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven