Logo Midden-Drenthe
Ontwerpbesluiten ‘Nieuwe Es 6a en 8 te Wijster’, Midden-Drenthe

Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken overeenkomstig artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende zes weken drie ontwerpen met betrekking tot de percelen Nieuwe Es 6a (tussen de nummers 4 en 6) en 8 te Wijster ter inzage liggen:

  • 1. ontwerp bestemmingsplan ‘Nieuwe Es 6a en 8 te Wijster’, IMRO-code: NL.IMRO.1731.NieuweEs6a8WYS-ONT1

  • 2. ontwerp beeldkwaliteitsplan ‘Plan ontwikkeling Nieuwe Es 6A & 8 te Wijster’

  • 3. ontwerp omgevingsvergunning Nieuwe Es 8 te Wijster

Deze ontwerpen hebben reeds met ingang van 18 juli 2013 ter inzage gelegen. Er is echter gebleken dat niet alle bijlagen bijgevoegd waren. Vandaar dat de ontwerpen opnieuw ter inzage gelegd worden.

Directe aanleiding voor het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan is het voornemen om de bestaande bebouwing op de percelen Nieuwe Es 6a & 8 te slopen en hier op Nieuwe Es 6a 1 nieuwe vrijstaande woning en op Nieuwe Es 8 1 twee-onder-één-kap woning voor terug te bouwen. De omgevingsvergunning betreft het bouwen van de twee-onder-één-kap woning op het adres Nieuwe Es 8 te Wijster met zaaknummer 121718. Voor het perceel Nieuwe Es 6a is nog geen omgevingsvergunning aangevraagd.

De ontwerpbesluiten worden gecoördineerd voorbereid. Zij zijn met de behorende stukken in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘Actueel’ -> ‘Bekendmakingen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging heeft eenieder de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur digitaal in, via het inspraakformulier op onze website (voor adres, zie hierboven). Daarnaast kunt u een reactie op papier sturen aan de gemeenteraad, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maakt u voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Informatie

Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan kunt u contact opnemen met mw. T. van Hoek, en voor meer informatie over de ontwerpomgevingsvergunning met de heer. H. Eefting. Beide zijn werkzaam op de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe en zijn te bereiken via tel. (0593) 53 92 22, of e-mail gemeente@middendrenthe.nl.

Naar boven