Logo Zeeland
Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens, Zeeland

Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 24 september 2013 het wijzigingsplan Zandertje 17 te Breskens gewijzigd hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan

De locatie Zandertje 17 heeft in het geldende provinciale inpassingsplan "Waterdunen", zoals dat op 1 oktober 2010 door Provinciale Staten van Zeeland is vastgesteld, de bestemming "Natuur-Recreatie". Tevens is volgens de verbeelding het perceel aangeduid als "Wro-wijzigingsgebied 3". Op grond van artikel 5.5.4 van de regels van het plan zijn gedeputeerde staten bevoegd om deze bestemming binnen het aangeduide gebied te wijzigen in de bestemming "Wonen". Het wijzigingsplan "Zandertje 17" te Breskens voorziet in deze bestemmingswijziging.

Ontwerpwijzigingsplan

Het ontwerpwijzigingsplan heeft vanaf 18 juli 2013 tot en met 28 augustus 2013 ter inzage gelegen. In deze periode had een ieder de mogelijkheid zienswijzen in te dienen. Er is geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.

Gewijzigde vaststelling

Het plangebied zoals aangegeven op de verbeelding van het ontwerpwijzigingsplan stemt niet overeen met het gebied dat in het geldende provinciale inpassingsplan "Waterdunen" is aangeduid als 'Wro-wijzigingsgebied 3'. Door de gewijzigde vaststelling van het wijzigingsplan wordt het plangebied van het wijzigingsplan in overeenstemming gebracht met "Wro-wijzigingsgebied 3".

Terinzagelegging

Het wijzigingsplan Zandertje 17, met bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken, vanaf 3 oktober 2013 ter inzage. De stukken kunt u inzien bij:

  • Provincie Zeeland, Abij 6 in Middelburg op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur;

  • Gemeente Sluis, Raadhuisplein 1 te Oostburg, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 13.00 uur en op woensdag van 8.30 – 16.00 uur.

Het wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.zeeland.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl . (NL.IMRO.9929.WBZandertje17-VA01 )

Het wijzigingsplan bestaat uit een toelichting en een verbeelding. De bijlagen bestaan uit het aanmeldformulier watertoetsproces en het wateradvies.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan beroep bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan naar voren te brengen;

  • Een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die gedeputeerde staten bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Tevens kunnen zij een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de bovengenoemde termijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het wijzigingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met mevrouw E.A. Dekker, telefonisch bereikbaar op 0118-631922 of per email op ea.dekker@zeeland.nl.

Naar boven