Logo Zeeland
Voorontwerp inpassingsplan Marinierskazerne Vlissingen, Zeeland

Gedeputeerde Staten van Zeeland maken bekend voornemens te zijn in 2014 een inpassingsplan vast te stellen om realisatie van een marinierskazerne in Vlissingen planologisch mogelijk te maken. Het inpassingsplan omvat het gebied dat is omsloten door de Buitenhaven Vlissingen, het bedrijventerrein Poortersweg, de Havenweg en de rioolwaterzuiveringsinstallatie Ritthem.

Het voorontwerp inpassingsplan, met bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken, van 3 oktober t/m 13 november 2013 ter inzage. De stukken kunt u tijdens openingstijden inzien bij:

  • Provincie Zeeland, Abdij 6 in Middelburg;

  • Gemeente Vlissingen, Paul Krugerstraat 1 in Vlissingen.

Het voorontwerp inpassingsplan, met bijbehorende stukken, is tevens digitaal te raadplegen via www.zeeland.nl.

Op woensdag 23 oktober as. wordt een inloopbijeenkomst gehouden in de kazerne van de Koninklijke Marine aan de Oosterhavenweg 10 in Vlissingen. Van 19.00 tot 21.00 uur wordt de inhoud van het plan toegelicht en heeft u de gelegenheid vragen te stellen.

Op grond van de Inspraakverordening Zeeland 2010 bieden Gedeputeerde Staten de mogelijkheid aan ingezetenen van de provincie Zeeland en overige belanghebbenden om hun zienswijze kenbaar te maken n.a.v. het voorontwerp inpassingsplan Marinierskazerne Vlissingen. Reacties op het voorontwerp kunnen van 3 oktober t/m 13 november 2013 worden gezonden aan Gedeputeerde Staten van Zeeland, afdeling Ruimte, postbus 6001, 4330 LA Middelburg.

Van de zienswijzen wordt een verslag gemaakt, dat wordt benut bij het opstellen van het ontwerp inpassingsplan. Op het ontwerp inpassingsplan zal inspraak mogelijk worden gemaakt conform de Wet ruimtelijke ordening.

Op grond van artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening zal het voorontwerp inpassingsplan Marinierskazerne Vlissingen ook worden toegezonden aan de betrokken overheden en instanties met het verzoek om een overlegreactie uit te brengen

Op het inpassingsplan voor de Marinierskazerne Vlissingen is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit zorgt voor kortere procedures en coördinatie van vergunningaanvragen, waardoor de marinierskazerne sneller kan worden gerealiseerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. E.W. de Koning, telefonisch bereikbaar op 0118-631927 of per email via provincie@zeeland.nl.

Naar boven