Logo Boarnsterhim
Bekendmaking Wet Geluidhinder besluit Hogere waarden Midsbuorren 36A te Warten, Boarnsterhim

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boarnsterhim maken bekend dat ten behoeve van de realisatie van één woning op het perceel Midsbuorren 36A te Warten om hogere grenswaarden wordt verzocht in het kader van de Wet geluidhinder.

Uit onderzoek blijkt dat de toekomstige woning Midsbuorren 36A voor wat betreft industrielawaai een geluidbelasting gaat krijgen die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A), zoals vermeld in artikel 59 jo artikel 53 eerste lid van de Wgh. Ook voor de geluidbelasting vanwege wegverkeer krijgt de toekomstige woning een hogere geluidbelasting dan de voorkeursgrenswaarde. Voor wegverkeer is de voorkeursgrenswaarde 48 dB, zoals vermeld in artikel 82 eerste lid Wgh.

De geluidbelastingen voor de toekomstige woning Midsbuorren 36A, zo blijkt uit het akoestisch onderzoek zijn:

55 dB(A) vanwege industrielawaai en

52 dB vanwege wegverkeerslawaai

Voor woningen mag de verhoging van de voorkeursgrenswaarde ingevolge artikel 59 van de Wgh in dit geval niet de waarde van 55 dB(A) te boven gaan. Voor woningen in buitenstedelijk gebied mag de hogere waarde vanwege wegverkeer ingevolge artikel 83, lid 1 van de Wgh niet de waarde van 53 dB te boven gaan.

Het besluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken ligt (samen met het bestemmingsplan ’Midsbuorren 36A te Warten’) van woensdag 2 oktober 2013 t/m dinsdag 12 november 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis aan de J.W. de Visserwei 10 te Grou.

Gedurende de genoemde termijn van 6 weken kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht of belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor vragen kunt u bij contact opnemen met mevrouw T.C. Buma van de afdeling Beleidsontwikkeling en Projecten op telefoonnummer 0566 – 629 319.

Naar boven