Logo Hengelo
Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan bestemmingsplan Dalmeden, uitwerking Stromen, Hengelo

Het college van B en W heeft op 24 september 2013 het volgende uitwerkingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • bestemmingsplan Dalmeden, uitwerking Stromen

Het bestemmingsplan Dalmeden bestaat grotendeels uit bestemmingen die door burgemeester en wethouders moeten worden uitgewerkt. Het gebied is onderverdeeld in een aantal deelgebieden, elk met een eigen karakter. Stromen is het meest westelijke woongebied. De waterloop verdeelt het gebied in drie glooiende lobben. De noordgrens wordt gevormd door een langgerekte groenstrook en de Dalmedenweg. De Slangenbeek vormt de zuidgrens. De Beemd vormt de oostelijke grens met deelgebied Meander en de Donken. Het bestemmingsplan Dalmeden, uitwerking Stromen bevat 38 uit te geven kavels voor woningen.

Wijzigingen

Naar aanleiding van een zienswijze is het ontwerp bestemmingsplan Dalmeden, uitwerking Stromen op enkele punten gewijzigd. Ook zijn er ambtshalve enkele wijzigingen aangebracht. Zo is er tekst vervangen en toegevoegd aan de toelichting en zijn er kleine wijzigingen aangebracht in de regels en op de verbeelding. Een overzicht van alle wijzigingen vindt u in de staat van wijzigingen.

Inzien en beroep

U kunt het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken van 2 oktober tot en met 12 november 2013 op afspraak inzien bij de afdeling Vergunningen in het stadskantoor aan de Hazenweg 121 in Hengelo en op www.hengelo.nl/?id=NL.IMRO.0164.BPU0085h-0301 . Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij het college van B en W hebben ingebracht. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld. Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op 13 november 2013. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Kijk voor meer informatie op www.raadvanstate.nl of neem contact op met Marije Brummelhuis of Debby Bouwhuis, telefoonnummer 14074.

Naar boven