Logo Amsterdam - Nieuw-West
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Terp’, Amsterdam - Nieuw-West

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West van de gemeente Amsterdam maakt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘De Terp’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt voor zienswijzen.

Het betreft in hoofdzaak een conserverend plan en deels een ontwikkelplan. Aan de oude dijk de Osdorperweg ligt een vrijgelegen verhoogd terrein (de Terp). Het stadsdeel stelt op dit terrein 6 kavels ter beschikking voor zelfbouwwoningen. De bouw van de woningen is reeds mogelijk op basis van het vigerende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan is echter verouderd, waardoor een nieuw, actueel bestemmingsplan gewenst is.

Het plangebied ligt ten zuidwesten van de Osdorperweg in stadsdeel Nieuw-West. Aan de zuidzijde wordt het terrein begrensd door enkele particuliere kavels. Aan de noordzijde door een veendijk met daarachter het terrein van de recent geopende basisschool De Odyssee en aan de westzijde eveneens door een veendijk.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Terp’ ligt met bijbehorende stukken gedurende zes weken van donderdag 7 februari 2013 tot en met woensdag 20 maart 2013 ter inzage op de stadsdeelkantoren aan het Osdorpplein 1000, Plein ’40-’45 nr. 1 en de Pieter Calandlaan 1, geopend van 09.00 tot 16:00 uur. Voor vragen over het plan of de procedure kunt u terecht bij de behandelend ambtenaar mw. mr. S. Akgün. De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0363.F1205BPSTD-OW01

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Nieuw-West, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam (t.a.v. behandelend ambtenaar mw. mr. S. Akgün, onder vermelding van het volgende onderwerp in de brief: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘De Terp'). Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kunt u via het telefoonnummer 14 020 met de behandelend ambtenaar een afspraak maken.

Amsterdam, 6 februari 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Nieuw-West A. Baâdoud, voorzitter

J. Goedhart, secretaris

Naar boven