Logo Noord-Brabant
Ontwerpwijziging Verordening ruimte 2012, intrekking artikel 9.6, Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 24 september 2013 een ontwerp van wijziging van de Verordening ruimte 2012 vastgesteld. Deze wijziging heeft betrekking op de intrekking van artikel 9.6 van deze verordening. Dit artikel bevat een bouwstop voor schapen- en geitenhouderijen. Het ontwerp doorloopt een inspraakperiode conform de Wet ruimtelijke ordening en de Provinciewet. In de periode van 27 september 2013 tot en met 24 oktober 2013 kan een ieder een zienswijze ten aanzien van het ontwerp bij Gedeputeerde Staten indienen.

Aanleiding

Provinciale Staten hebben op 20 september 2013 besloten dat zij een wijziging van de Verordening ruimte 2012 voorbereiden inzake ‘zorgvuldige veehouderij’ overeenkomstig artikel 4.1, vijfde lid, Wet ruimtelijke ordening. Dit voorbereidingsbesluit is met ingang van 21 september 2013 in werking. Onderdeel van de besluitvorming in Provinciale Staten was om ook de geiten- en schapenhouderijen onder de werking van dit voorbereidingsbesluit te laten vallen. Dit betekent dat de bestaande bouwstop voor geiten- en schapenhouderijen dient te vervallen zodat uitbreiding plaats kan vinden indien zij voldoen aan de voorwaarden voor transitie naar een zorgvuldige veehouderij. Deze wijziging beoogt hieraan tegemoet te komen.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt het ontwerp wijziging Verordening ruimte 2012 betreffende de intrekking van artikel 9.6 raadplegen en downloaden via:

Ook ligt het ontwerp met de daarbij behorende stukken binnen de inspraakperiode tijdens openingstijden ter inzage in het Provinciehuis. Tevens hebben wij aan alle gemeenten in Noord-Brabant verzocht om een link op hun website op te nemen.

Hoe kunt u uw zienswijze inbrengen?

  • U kunt eenvoudig en direct reageren via de Brabantse inspraakviewer op: ruimtelijkeplannen.brabant.nl

  • U krijgt na verzending van uw inspraakreactie een ontvangstbevestiging met kopie van uw inspraakreactie toegestuurd ten behoeve van uw eigen archief. Het apart insturen van een brief is dan niet meer nodig.

  • U kunt uw zienswijze ook schriftelijk inbrengen. Wij verzoeken u deze te richten aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC ’s-Hertogenbosch onder vermelding van: wijziging Verordening ruimte 2012, intrekking artikel 9.6

’s-Hertogenbosch, september 2013

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Naar boven