Logo Hellendoorn
Ontwerpbestemmingsplan Herziening Buitengebied 2009, Plandelen 2013, Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal ligt vanaf zaterdag 2 februari 2013 tot en met vrijdag 15 maart 2013 het ontwerpbestemmingsplan 'herziening Buitengebied, plandelen 2013' ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214. Voorts is het ontwerpbestemmingsplan in te zien en te downloaden via de website van de gemeente http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/buitengebied/. Inzien is ook mogelijk via de landelijke site http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.BPBUHERZPLANDELEN-ON01.

Het plangebied omvat verschillende locaties binnen de grenzen van het bestemmingsplan voor het buitengebied. De uitspraak van de Raad van State is verwerkt door te kiezen voor een aangepaste bestemming voor de locaties perceel Wolterskampweg Nijverdal, woningen Tunnelweg 7 Haarle, Bergleidingweg 79a/b Nijverdal. Tevens zijn enkele situaties aangepast, waarbij vanuit bouwplannen andere keuzes zijn gemaakt. Voor de locatie Bruineveldweg 5 Daarle wordt de agrarische bestemming omgevormd naar de bestemming 'Bedrijf'. In het gebied de 'Koemaste' wordt het mogelijk gemaakt een bestaande schuur te herbouwen en een botenhuis te bouwen voor de Enterse zomp. Voor enkele locaties is vanuit al gemaakte afspraken en deels uitgevoerde werken op diverse plekken de bestemming 'Natuur' gelegd.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft), mondeling (bij het loket) of elektronisch per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal (gemeentebestuur@hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven