Logo Zuid-Holland
Bekendmaking goedkeuringsbesluit projectplan en uitvoeringsbesluiten dijkversterking Hellevoetsluis, Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland hebben bij besluit van 22 augustus 2013 goedkeuring verleend aan het projectplan dijkversterking Hellevoetsluis, zoals op 27 juni 2013 is vastgesteld door het Algemeen Bestuur van Waterschap Hollandse Delta. Verder zijn ook de besluiten die nodig zijn ter uitvoering van dit projectplan door de bevoegde gezagen genomen, namelijk een omgevingsvergunning door de gemeente Hellevoetsluis en een besluit op grond van de Flora- en faunawet door het ministerie van Economische Zaken. De dijkversterking is nodig omdat twee dijkvakken in de gemeente Hellevoetsluis, namelijk een gedeelte van de Zuiddijk en een gedeelte van de Vestingwallen, niet voldoen aan de veiligheidsnorm uit de Waterwet.

PROCEDURE

GS van Zuid-Holland hebben, mede op grond van artikel 5.12 van de Waterwet, van 5 april 2013 tot en met 16 mei 2013 het ontwerpprojectplan, het MER, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en overige relevante stukken inzake deze dijkversterking ter inzage gelegd. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Het ontwerpprojectplan en de ontwerpuitvoeringsbesluiten zijn derhalve nagenoeg (op een kleine ambtshalve toevoeging aan het projectplan betreffende afstemming met RWS als waterbeheerder van het Haringvliet na) ongewijzigd vastgesteld.

INZAGE

Vanaf 27 september 2013 tot en met 7 november 2013 liggen het provinciale goedkeuringsbesluit, het door het waterschap vastgestelde projectplan incl. vaststellingsbesluit, het MER en de uitvoeringbesluiten inzake deze dijkversterking (omgevingsvergunning van de gemeente Hellevoetsluis en besluit o.g.v. de Flora- en faunawet van het ministerie van Economische Zaken) met relevante stukken, tijdens kantooruren, ter inzage bij:

  • Waterschap Hollandse Delta, Handelsweg 100 te Ridderkerk (tel. 0900-2005005);

  • Gemeentehuis Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis (tel. 14 0181);

  • Provincie Zuid-Holland, het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag (tel. 070-4418855);

  • Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Juliana van Stolberglaan 148 te Den Haag (tel. 070-3786693).

Deze stukken zijn gedurende voornoemde inzageperiode in principe ook te downloaden vanaf http://www.wshd.nl/dijkversterkingsprogramma/dijkversterkingen/hellevoetsluis (website van het waterschap).

BEROEP

Beroep kan van 27 september 2013 tot en met 7 november 2013 door belanghebbenden worden ingesteld tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en de twee voornoemde uitvoeringsbesluiten, wanneer:

  • zij tijdens de terinzagelegging van ontwerpprojectplan en ontwerpbesluiten een zienswijze hebben ingediend;

  • zij redelijkerwijs geen zienswijzen hebben kunnen indienen;

  • zij het oneens zijn met evt. wijzigingen die bij vaststelling van het projectplan/ de uitvoeringsbesluiten zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het projectplan en de uitvoeringsbesluiten vallen onder de Crisis -en herstelwet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Degene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen, kunt u contact opnemen met de heer J. Vessies (tel. 070 – 4417331) of mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) van de provincie Zuid-Holland. Deze bekendmaking staat ook op www.zuid-holland.nl (onder Loket), www.wshd.nl en www.officielebekendmakingen.nl (onder Staatscourant).

Naar boven