Aanvraag omgevingsvergunning van Beelen Rotterdam B.V. voor inrichting aan Maassluissedijk 103 te Vlaardingen, DCMR Milieudienst Rijnmond

Kennisgeving ontwerpbeschikkingen

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht / Waterwet
Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (GS) hebben op 5 oktober 2012 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Beelen Rotterdam B.V. voor de inrichting aan de Maassluissedijk 103, 3133 KA te Vlaardingen.

Het betreft een inrichting voor de op- en overslag alsmede het scheiden en bewerken van gesorteerde en ongesorteerde afvalstromen, waaronder het breken van puin, het shredderen van afvalhout, de op- en overslag van afvalstoffen en grondstoffen / bulkgoederen.

De aanvraag heeft betrekking op het uitbreiden van het bedrijfsterrein met twee hectare ten behoeve van de opslag van afvalstoffen en (bulk)goederen, het uitbreiden van te accepteren soorten afvalstoffen en het voeren van een mobiele breek/zeefinstallatie. De maximale opslag- en verwerkingscapaciteit van de inrichting blijft ongewijzigd.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid) heeft op 5 oktober 2012 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet (Wtw) van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het wijzigen van de op 28 april 2010 verleende vergunning. De wijziging heeft betrekking op het lozen van afvalwater op de Zevenmanshaven.

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond de coördinatie verzorgt.

GS en de minister van Infrastructuur en Milieu hebben het voornemen de gevraagde vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikkingen en de bijbehorende stukken van 26 september 2013 tot en met 6 november 2013 op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur op de volgende plaatsen inzien:

  • Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, gebouw ‘De Maas’, Boompjes 200 te Rotterdam;

  • de gemeente Vlaardingen, gemeentelijk contactcentrum, Westhavenkade 85 te Vlaardingen;

  • de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 – 246 86 21).

Zienswijze

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden verzonden aan het gezag dat bevoegd is op desbetreffende aanvraag te beslissen p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Inlichtingen

Mevrouw H. Boschloo van de DCMR (Wabo), telefoon: 010 – 246 83 18 en de heer J. Brokke en/of de heer E.J. van den Berg van Rijkswaterstaat (Wtw), telefoon: 06 53 73 57 22 of 06 15 88 14 48

Deze kennisgeving is ook geplaatst op www.dcmr.nl

Zaaknummer: 98405163, DMS: 21641383.

Naar boven