Logo Zuidplas
Voornemen voorbereiding bestemmingsplan ‘Prinsessenkwartier’, Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van, dat zij het voornemen hebben om een bestemmingsplan voor te bereiden voor de realisatie van 11 woningen in het Prinsessenkwartier te Moordrecht. Voor dit gebied geldt op dit moment bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’, vastgesteld door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Moordrecht op 17 december 1996.

Ligging

Het Prinsessenkwartier ligt ten zuiden van het dorp Moordrecht op de rand van het dorp en de polder. De locatie ligt in het verlengde van de Koningin Julianastraat aan de Prinses Amaliastraat, tussen de Ringvaart en de Hollandsche IJssel.

Inhoud

Het plan ‘Prinsessenkwartier’ (realisatie 37 eengezinswoningen en 28 appartementen) in Moordrecht is mogelijk gemaakt met behulp van de vrijstellingsprocedure ex art 19, lid 2 van de Wet Ruimtelijke Ordening (WRO oud). Het plan is op 8 twee-onder-één-kapwoningen na gerealiseerd.

Door de veranderende markt is de vraag naar twee-onder-één-kapwoningen gestagneerd. Er is derhalve een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de realisatie van 11 rijwoningen in plaats van de 8 twee-onder-een-kapwoningen ingediend. Aangezien deze ontwikkeling niet past binnen het vigerende bestemmingsplan en niet binnen de eerder verleende vrijstelling is het voornemen een bestemmingsplan op te stellen.

Zienswijzen

Op dit moment worden geen stukken ter inzage gelegd en is het nog niet mogelijk om zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen. Zodra het plan gereed is om in ontwerp ter inzage te leggen, kunt u dit lezen op de gemeentepagina in Hart van Holland en in de Staatscourant. U heeft dan de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Naar boven