Logo Ooststellingwerf
Kennisgeving mededeling besluit omtrent MER-beoordeling Jardinga 1a te Oosterwolde, Ooststellingwerf

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 23 juni 2013, aangevuld 16 augustus 2013, heeft maatschap A. en S. van Weperen, Schrappinga 7 te Oosterwolde, een “Aanmeldingsnotitie voor de beoordeling m.e.r.-plicht voor het uitbreiden en wijzigen van een pluimveehouderij”, gelegen aan Jardinga 1A te Oosterwolde, ingediend. Hiervoor geldt op grond van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage 1994 een m.e.r.-beoordelings-plicht. (Categorie D14 van onderdeel D van de bijlage behorende bij het Besluit milieueffectrapportage) jo. Artikel 7.2 lid 1 onder b van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf hebben besloten dat geen MER uitgevoerd hoeft te worden. Naar de mening van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf zijn er geen bijzondere omstandigheden aan de orde waardoor de voorgenomen activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zou kunnen veroorzaken.

Het besluit en alle ter zake zijnde stukken liggen met ingang van 25 september 2013 tot en met 5 november 2013 ter inzage, op werkdagen, tijdens kantooruren in het gemeentehuis.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Belanghebbenden die geen bezwaar of beroep tegen dit voorbereidingsbesluit in kunnen stellen kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in het kader van de rechtsbeschermingsprocedures zoals die openstaan in het kader van de nog uit te voeren procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Naar boven