Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan Prins Hendrikkade tussen Droogbak en Oudezijds Kolk, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 17 september 2013 het ontwerpbestemmingsplan Prins Hendrikkade tussen Droogbak en Oudezijds Kolk vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied valt uiteen in twee delen, een oostelijk en een westelijk deel. Het westelijk deel van het plangebied wordt globaal in het noorden begrensd door het hart van het Open Havenfront, in het oosten door de Middentoegangsbrug, ook wel brug 306 genoemd, in het zuiden door de Prins Hendrikkade en in het westen door de Haringpakkersbrug, ook wel brug 56 genoemd.

Het oostelijke deel van het plangebied wordt globaal in het noorden begrensd door het hart van het Open Havenfront en de Kamperbrug, ook wel brug 386 genoemd, in het oosten door de metrotoegang van de Oostlijn, in het zuiden door de Prins Hendrikkade en in het westen door de Prins Hendrikkade en het Open Havenfront.

Het bestemmingsplan legt grotendeels de feitelijk bestaande situatie vast. Verder legt het plan de herinrichting van de Prins Hendrikkade, waaronder de grote Stadshartlus, én (gedeeltelijk) de herinrichting van het Stationseiland, vast. Een en ander conform het op 14 maart 2012 door de raad vastgestelde voorlopig ontwerp maaiveld Stationseiland en de Prins Hendrikkade.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Prins Hendrikkade tussen Droogbak en Oudezijds Kolk met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 26 september 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het Voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan Prins Hendrikkade tussen Droogbak en Oudezijds Kolk met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1003BPGST-OW02

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam, per adres; de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met de dienst Ruimtelijke Ordening, team Juridische en Milieuzaken, telefoonnummer 020 255 1508.

Amsterdam, 25 september 2013

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven