Logo Sittard-Geleen
Vastgesteld bestemmingsplan Spoorbrug Achtbunder Sittard, Sittard-Geleen

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.6 Algemene wet bestuursrecht bekend dat (met inachtneming van daartoe uitdrukkelijk door Gedeputeerde Staten van Limburg verleende toestemming) vervroegd met ingang van donderdag 26 september 2013 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 6 november 2013) het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 september 2013 genomen besluit ten behoeve van de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Spoorbrug Achtbunder’ ter inzage ligt bij de Vergunningenbalie van de Stadswinkel in Geleen (gemeentehuis, Markt).

Het betreffende vaststellingsbesluit met bijbehorend bestemmingsplan en bijlagen (waaronder de nota van wijzigingen) kan tevens digitaal worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl .

De wijziging heeft betrekking op de redactie van de bepaling voor de archeologische dubbelbestemming en ziet dus niet op de functie, hoogte e.d. van de brug en haar aanlandingen.

Het bestemmingsplan maakt ter hoogte van Achtbunder in Sittard de realisatie van een brug ten behoeve van langzaam verkeer mogelijk.

Instellen beroep

Binnen de termijn van ter inzage legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag), door:

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen;

  • eenieder tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (eveneens postbus 20019, 2500 EA Den Haag). In dát geval treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

25 september 2013

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven