Logo Someren
Ontwerpbestemmingsplan Onderhoudsstrook A67, Someren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Onderhoudsstrook A67” ter inzage ligt.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

De gemeente Someren heeft ingestemd met een ontwerpsaneringsprogramma voor het verminderen van de geluidhinder afkomstig van rijksweg A67 op de kern Lierop. Een geluidscherm van 1.250 meter lang en 4 meter hoog naast de A67 gaat deze bescherming tegen de geluidhinder op de gevels van 90 betrokken woningen bieden. Aanvullend verbetert dit scherm het leefklimaat van een deel van de kern Lierop. De realisatie van enkel het geluidscherm is al mogelijk binnen het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Someren”. De realisatie van ondersteunende voorzieningen zoals de onderhoudsstrook en de sloot is op basis van de vigerende bestemmingsplannen echter niet mogelijk. Om realisatie van de strook en de sloot toch mogelijk te maken, is dit ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Het plangebied heeft in de vigerende bestemmingsplannen de bestemmingen ‘Agrarisch’, ‘Bedrijf’, ‘Verkeer – Verblijfsgebied’ en ‘Agrarisch met waarden – Landschappelijke waarden‘. Met onderhavig ontwerpbestemmingsplan is het de bedoeling het plangebied te wijzigen van bestemming.

Stukken ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 26 september 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC) op het gemeentehuis in Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken buiten openingstijden dient u een afspraak te maken. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer 0493 – 494888.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl . Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0847.BP02013011-OW01 . Via de gemeentelijke website www.someren.nl is het plan als pdf-bestand in te zien.

Indienen zienswijzen

Gedurende de periode van terinzagelegging kan door een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren worden gebracht.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Someren, Postbus 290, 5710 AG Someren. Degene die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken, kunnen hiervoor op werkdagen contact opnemen met de heer J. Merkx van de afdeling VROM (tel. 0493-494888).

25 september 2013

Burgemeester en wethouders van Someren

Naar boven