Logo Bunschoten
Terinzagelegging voorontwerp-bestemmingsplan Groeneweg, Bunschoten

Het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten deelt mee dat met ingang van 26 september 2013 het voorontwerp van het bestemmingsplan Groeneweg voor een periode van 6 weken voor een ieder ter inzage ligt. Tijdens kantooruren kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid ruimtelijke ordening van de afdeling RO&V. Desgewenst kunt u een afspraak maken om het bestemmingsplan buiten kantooruren in te zien. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van de gemeente www.bunschoten.nl. Klik links in het menuscherm op Bewoners vervolgens op Wonen en Leven daarna op Bouwen en ten slotte op Bestemmingsplannen online. Klik onder op de pagina op de link “klik hier voor de overzichtskaart” en klik tot slot op de locatie van de Groeneweg (nabij huisnummer 24). Het bestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0313.Buitengebied0602-0101 in te vullen.

Plangebied

Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op twee percelen. Op het ene perceel, gelegen achter Groenweg 24, was een nertsenhouderij gevestigd die de gemeente in 2009 heeft aangekocht. De bedrijfsactiviteiten zijn nu beëindigd en dit perceel wordt na ontmanteling van de farm ingericht als weidegebied. Op het andere perceel, gelegen naast Groeneweg 22, zullen maximaal 4 woningen worden gerealiseerd met toepassing van de “ruimte voor ruimteregeling”.

Reacties

U kunt tijdens de bovengenoemde termijn uw reactie over het voorontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE BUNSCHOTEN-SPAKENBURG.

Inspraakavond

Ten behoeve van de inspraak zal op 30 oktober 2013 een inspraakavond worden georganiseerd in het gemeentehuis. Tijdens deze avond die om 20.00 uur begint, worden de aanwezigen in de gelegenheid gesteld om kennis te nemen van het bestemmingsplan en zal desgewenst een nadere toelichting worden gegeven over het plan. Uiteraard wordt ook gelegenheid geboden om vragen over het plan te stellen en is het die avond mogelijk om inspraakreacties tegen het voorontwerp-bestemmingsplan in te dienen.

Nadat alle inspraakreacties zijn ontvangen, wordt bekeken in hoeverre het plan aanpassing behoeft. Vervolgens zal het plan verder in procedure worden gebracht.

Bunschoten, 25 september 2013

Naar boven