Logo Middelburg
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bluesroute – Vrije Kavels’, Middelburg

In het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene Wet Bestuursrecht, wordt bekend gemaakt dat de gemeenteraad bij besluit van 9 september 2013 het bestemmingsplan ‘Bluesroute – Vrije kavels’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de uitspraak van 8 mei 2013 met nummer 201210654/1/R2 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 8 oktober 2013.

Het plangebied heeft betrekking op een gedeelte van de wijk Mortiere ten zuiden van het centrale park, op de overgang van de Bluesroute en de Jazzroute.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is conform de uitspraak van de Raad van State aangepast met een nieuwe planregeling voor de als waardevol aangeduide bomen.

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het bestemmingsplan van 8 oktober 2012 de volgende wijzigingen doorgevoerd:

  • In de regels wordt in artikel 3.4 onder b het volgende toegevoegd:

    • Onder 1: ‘het kappen noodzakelijk is ten behoeve van de aanleg van een inrit’;

    • Onder 2: ‘'ter compensatie van de gekapte bo(o)m(en) in overleg met de groendeskundige van de gemeente herplanting plaats vindt op het desbetreffende bouwperceel binnen de bestemming Groen'.

  • In de plantoelichting:

    • In de paragrafen 3.2.2 en 5.2 wordt de tekst gewijzigd om aan te sluiten bij de wijzigingen in de regels.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen vanaf 26 september 2013 tot en met 6 november 2013 voor een ieder ter inzage bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 in Middelburg.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.middelburg.nl onder wonen en (ver)bouwen / bestemmingsplannen / plannen in procedure. Daarnaast is het bestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder plancode NL.IMRO.0687.BPMORBRVRK-VW01 .

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Middelburg, 25 september 2013

Naar boven