Logo Rotterdam - Feijenoord Lodewijk Pincoffsweg t.h.v. 223, hoek Louis Pregerkade: aanwijzen van een parkeerplaats ten behoeve van het opladen elektrische voertuigen

Het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Feijenoord.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Gelet op de Deelgemeenteverordening (Gemeenteblad 2002, nr. 16) en de lijst van bevoegdheden van de deelgemeen­ten (Gemeenteblad 2002, nr. 17).

Overwegende dat,

in het kader van het Rotterdamse programma ‘Rotterdam Elektrisch’ onder andere het elektrisch vervoer en de daartoe benodigde infrastructuur bevorderd wordt;het College van Burgemeester en Wethouders het actieprogramma Milieu vastgesteld heeft;een van de onderdelen van het actieprogramma Milieu elektrische mobiliteit is; het voor de stimulering van elektrische mobiliteit belangrijk is om over een netwerk van oplaadpunten te beschikken;vanuit het programma ‘Rotterdam Elektrisch’ oplaadpalen voor elektrische voertuigen in de openbare ruimte geplaatst worden;in Kop van Zuid – Entrepot  een oplaadpaal gewenst is t.b.v. elektrisch vervoer van een bewoner op  J.H. van den Broekstraat 6;de elektrische oplaadpaal onderdeel gaat uitmaken van een stedelijk en landelijk netwerk van elektrische oplaadpalen; er bij een elektrische oplaadpaal een elektrisch voertuig kan worden opgeladen;dit betekent dat er per oplaadpaal een parkeerplaats nodig is waar de elektrische voertuigen zich kunnen opstellen om op te laden;het daarom nodig is om de betreffende parkeerplaats middels een verkeersbesluit aan te wijzen als parkeerplaats die als specifiek doel heeft  het opladen van elektrische voertuigen;de weg is gelegen binnen de bebouwde kom van de gemeente Rotterdam, in beheer is van de deelgemeente Feijenoord en dat het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord derhalve bevoegd is tot het nemen van het verkeersbesluit;overleg heeft plaatsgevonden met de Regio Politie Rotte­rdam-Rijnmond, verkeerscoördinator district Feijenoord-Ridderster, waarbij te kennen is gegeven dat met de voorgestelde verkeersmaatregel wordt ingestemd;dit besluit kenbaar te maken aan de weggebruikers middels plaatsing van het bord E04 met onderbord met daarop de tekst ‘Opladen elektrische voertuigen’ alsmede met onderbord RVV OB504, volgens bijlage I van het RVV 1990, te plaatsen; Gelet op artikel 2 en 18 van de Wegenverkeerswet; het bepaalde in het Reglement Verkeersre­gels en Verkeerstekens 1990 en artikel 21 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer.

BESLUIT

- Een parkeerplaats, gelegen  Lodewijk Pincoffsweg t.h.v. huisnummer 223, hoek Louis Pregerkade, aan te wijzen als parkeerplaats voor het opladen van elektrische voertuigen.

- Bij de parkeerplaats voor elektrische voertuigen een oplaadpaal te plaatsen die als specifiek doel heeft het opladen van elektrische voertuigen op de Lodewijk Pincoffsweg ter hoogte van huisnummer 223, middels plaatsing van het bord E04 met onderbord met daarop de tekst ‘Opladen elektrische voertuigen’ alsmede met onderbord RVV OB504, volgens bijlage I van het RVV 1990.

Rotterdam, 15 augustus 2013
namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord,
Namens deze,
Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer W.A.M. Straasheij

Mededelingen

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet Bestuurs­recht tegen dit besluit binnen zes weken na bekendmaking schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aantekenen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie, Postbus 9555, 3007 AN Rotterdam, onder vermelding van: verkeersbesluit opladen elektrische voertuigen Lodewijk Pincoffsweg t.h.v. huisnummer 223, 2013-23864.

Naar boven