Logo Velsen
Bestemmingsplan ‘IJmuiden Centrum’, Velsen

Aankondiging

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Velsen in zijn vergaderingen van 5 september 2013 het bestemmingsplan ‘IJmuiden Centrum’ (idn: NL.IMRO.0453.BP0701IJMUIDENCEN1-R001 ) heeft vastgesteld.

Waar ligt het plangebied:

Het gebied “IJmuiden Centrum” is gelegen tussen de Piet Heinstraat/Oosterduinweg in het noorden en de Merwedestraat/Rijnstraat/Willemsbeekweg in het zuiden. De afbakening van het oosten en het westen zijn de Zoutmanstraat/Heidestraat respectievelijk Marktplein/Merwedestraat.

Wat gaat er gebeuren:

Binnen het plangebied blijven diverse functies mogelijk die men in een stadscentrum mag verwachten. De bestemmingen in het bestemmingsplan zijn globaler gemaakt. Dit geeft horeca en detailhandel meer vrijheid om, zonder af te wijken van het bestemmingsplan, leegstaande panden te benutten.

Verder wordt er ruimte gegeven aan evenementen op het Velserduinplein en Plein 1945. Wat betreft de woongebieden wijzigt er feitelijk niks. Voor de beoogde ontwikkelingen aan de Kalverstraat (naast de Albert Heijn) is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

Inzage in het plan:

Krachtens artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, ligt het vastgestelde bestemmingsplan IJmuiden Centrum (idn: NL.IMRO.0453.BP0701IJMUIDENCEN1-R001 ) met het vaststellingsbesluit van vrijdag 20 september tot en met donderdag 31 oktober 2013 ter inzage bij de receptie van het stadhuis en de centrale bibliotheek. Het digitale bestemmingsplan is ook te raadplegen via de gemeentesite www.velsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

De openingstijden van het stadhuis zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Voor inhoudelijke vragen over het bestemmingsplan kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar van de afdeling Economische Zaken, Wonen en Ruimtelijke Ontwikkelingen, tel. 0255-567200.

Beroep instellen:

Tot en met 31 oktober 2013 kan op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening beroep bij de Raad van State worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt;

  • een ieder als het gaat om de wijzigingen die de raad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient. Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.raadvanstate.nl

Bestemmingsplan in werking:

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet op. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven