Logo Bladel
Milieueffectrapportage beoordeling Klein Terkooijen 2 te Bladel

Burgemeester en wethouders van Bladel maken, gelet op artikel 7.17 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 11 september 2012, aangevuld op 8 november 2012, heeft de heer A.M.P. Hesselmans, Tuldensedijk 3 te Esbeek, meegedeeld dat hij voornemens is om een varkensstal op te richten aan Klein Terkooijen 2 te Bladel, voor het houden van 2.464 gespeende biggen en 2.999 vleesvarkens. Binnen de inrichting wordt een nieuwe emissiearme stal gebouwd voor de huisvesting van eerdergenoemde aantallen dieren.

Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling op basis van het Besluit milieueffectrapportage juncto artikel 7.2. lid 1 onder sub b van de Wet milieubeheer.

Op basis van de toetsing van dit plan aan de landelijke wet- en regelgeving, hoeft de heer Hesselmans geen milieueffectrapport op te stellen. Ook al is er dus wel sprake van een aantasting van het milieu, deze is niet zodanig dat de wettelijke grenswaarden overschreden worden. Hierdoor kan een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de activiteit inrichting zonder opschortende voorwaarden worden ingediend en in behandeling worden genomen. Het college heeft dan ook als zodanig beslist.

Het besluit en de overige stukken liggen van 4 februari tot en met 18 maart 2013 (zes weken) ter inzage in het gemeentehuis in Bladel. U kunt daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Als u niet in de gelegenheid bent om tijdens deze uren naar het gemeentehuis te komen, kunt u een afspraak maken voor een ander tijdstip (tel. 0497-361636).

De beschikking betreft een procedure ter voorbereiding van het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning. Conform artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen deze beslissing geen bezwaar of beroep mogelijk, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtsreeks in zijn belang treft.

Bladel, februari 2013

Naar boven