Logo Binnenmaas
Bestemmingsplan ‘Mijlpolder’ vastgesteld, Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Binnenmaas op 12 september 2013 het bestemmingsplan ‘Mijlpolder’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op bedrijventerrein Mijlpolder in ’s-Gravendeel en een aantal aangrenzende percelen aan de noordwestzijde van het bedrijventerrein, waaronder de volkstuinen. Het betreft grotendeels een beheersgericht bestemmingsplan, waarin de bestaande situatie ten aanzien van bebouwing en gebruik wordt vastgelegd. Wel worden op basis van de op 26 mei 2011 door de gemeenteraad vastgestelde Toekomstvisie & Uitvoeringsprogramma Mijlpolder en op basis van het op 6 september 2012 door de gemeenteraad vastgestelde Beeldkwaliteitplan Mijlpolder enkele aspecten aangepast. Dit betreft onder andere een verhoging van de toegestane bouwhoogten en de particuliere ontwikkeling van het nog niet bebouwde middengebied (’s-Gravenparck).

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan bevat het plan één wijziging. Dit betreft een aanpassing van de bestemmingsomschrijving van de bestemming ‘groen’ zodat het bestaand hobbymatig gebruik als tuin van drie percelen aan de onderzijde van het dijktalud van de Molendijk tegenover huisnummers 76 tot en met 94 planologisch is vastgelegd.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 23 september voor een ieder ter inzage bij de balie van het servicecentrum Ruimte en Groen in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0585.BPMijlpolder2012-VG01 .

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Mijlpolder’ kunnen belanghebbenden gedurende de ter inzage termijn schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

  • a. belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van 6 weken een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende beroep heeft ingesteld én een verzoek om voorlopige voorziening heeft ingediend, treedt het bestemmingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

20 september 2013

Naar boven