Logo Aa en Hunze
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Gasselternijveen dorp, Oude Weer Natuurontwikkeling’, Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 11 september 2013 het

Bestemmingsplan “Gasselternijveen dorp, Oude Weer Natuurontwikkeling”,

heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 26 september 2013 gedurende 6 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten. Ook is het bestemmingsplan Gasselternijveen dorp, Oude Weer Natuurontwikkeling met bijbehorende stukken gedurende deze periode digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder het kopje ‘bestemmingsplannen’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen tussen de Boerdijk, Burg. Van Roijenstraat, Hambroeksdijk en het Hunzepark te Gasselternijveen en wordt opgesteld om in plaats van een agrarisch gebruik een bestemming Natuurontwikkeling mogelijk te maken op deze percelen. Er wordt geen bebouwing gerealiseerd. Het inrichten zal bestaan uit: het verwijderen en aanbrengen van duikers, het uitvoeren van grondwerken t.b.v. watergangen en kades, het verhogen van kades, het aanbrengen van drempels in de Hunze, het verwijderen en aanbrengen van een gemaal, het aanbrengen van waterkeringen, het aanbrengen van bodem- en taludbescherming en het aanbrengen van diverse verhardingen.

Het bestemmingsplan voorziet voor dit gebied in de nieuwe planologische regeling.

Dit bestemmingsplan is een vervolg op het ontwerpbestemmingsplan “Gasselternijveen dorp, Oude Weer Natuurontwikkeling” dat vanaf 24 april 2013 ter inzage heeft gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen het bestemmingsplan Gasselternijveen dorp, Oude Weer Natuurontwikkeling. Het bestemmingsplan Gasselternijveen dorp, Oude Weer Natuurontwikkeling is inhoudelijk niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op deze procedure is de coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekent dat voor alle ruimtelijke besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de uitvoering van de Natuurontwikkelingsplannen (bestemmingsplan en omgevingsvergunning) gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen (zie ook de publicatie omgevingsvergunning).

Naar boven