Logo Hoorn
Vaststelling bestemmingsplan ‘Bangert en Oosterpolder, herziening parkeernormering’, Hoorn

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 10 september 2013 het bestemmingsplan “Bangert en Oosterpolder, herziening parkeernormering” (NL.IMRO.0405.BPBOherzparkeren-va01 ) heeft vastgesteld.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in parkeernormen voor het centrumgebied van Bangert en Oosterpolder en in nieuwe, iets hogere parkeernormen voor de overige nog te ontwikkelen gebieden.

Begrenzing van het bestemmingsplan

Het plangebied binnen Bangert en Oosterpolder wordt globaal begrensd door de Dorpsstraat aan de noordzijde en de spoorlijn Hoorn-Enkhuizen aan de zuidzijde. De dorpslinten zelf maken geen onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Stukken inzien

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt van 26 september tot en met 6 november 2013 ter inzage bij het loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis van Hoorn, Nieuwe Steen 1.

Het loket is geopend op werkdagen tussen 9.00 en 15.00 uur (op woensdag tot 16.00 uur) en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien op www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Hoe kan ik op het vastgestelde bestemmingsplan reageren?

Van 26 september tot en met 6 november 2013 kan een belanghebbende:

  • die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht,

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Hoorn, 25 september 2013

Naar boven