Logo Valkenburg aan de Geul
Omgevingsvergunning en verklaring van geen bedenkingen ‘Reconstructie Geulpoort’ te Valkenburg, Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken bekend dat zij, met een projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12 lid 1, sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, een omgevingsvergunning hebben verleend voor de reconstructie van de Geulpoort te Valkenburg.

Doel van de omgevingsvergunning is het bieden van een juridisch – planologisch kader om de reconstructie van de Geulpoort in het centrum van Valkenburg mogelijk te maken. De Geulpoort zal herbouwd worden op de kruising Pelerinstraat – Bogaardlaan – Grotestraat Centrum – Theodoor Dorrenplein en zal gaan bestaan uit een stadspoort, een stadsmuur en een kiosk.

Zienswijzen

De ontwerp omgevingsvergunning heeft, met bijbehorende stukken, van 18 juli tot en met 28 augustus 2013 ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn is eenieder in de gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

Verklaring van geen bedenkingen

De raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul heeft op 27 mei 2013 besloten om voor de reconstructie van de Geulpoort een ontwerp verklaring van geen bedenkingen af te geven en deze ontwerp verklaring van geen bedenkingen aan te merken als definitieve verklaring van geen bedenkingen indien tijdens de ter inzage termijn geen zienswijzen ingediend worden.

Inzage

De omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt ter inzage van 26 september tot en met 6 november 2013. De stukken zijn in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website: http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0994.2013PB001-VA01 of via de gemeentelijke website www.valkenburg.nl onder het menu ‘Digitaal loket/Ruimtelijke Plannen’. De papieren versies van de stukken kunnen daarnaast (elke werkdag tussen 9.00 en 12.30) worden ingezien bij de balie van de afdeling Burger (043-6099290), Geneindestraat 4 te Valkenburg (let op: bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie is de digitale versie van het plan bepalend).

Beroep

Tegen dit besluit kan binnen zes weken na de dag van terinzagelegging een beroepschrift worden ingediend door:

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig zijn zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen het is gericht en de gronden van het beroep te bevatten. Van de indiener van het beroepschrift wordt griffierecht geheven. Nadere informatie hierover wordt verstrekt door de griffie van de rechtbank.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verlopen.

Hebben u of derde belanghebbenden er veel belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht postbus 950, 6040 AZ Roermond worden gevraagd. In dat geval moet binnen genoemde termijn ook een beroepschrift worden ingediend. Een afschrift van het beroepschrift dient bij het verzoek te worden overlegd.

Valkenburg, september 2013

Naar boven