Logo Overijssel
4 Definitieve besluiten Deventer en RWS, havencomplex in de Zandweerdplas, Overijssel

Burgemeester en wethouders van Deventer en de Minister van Infrastructuur en Milieu hebben besloten tot het verlenen van drie vergunningen op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en één op grond van de Waterwet. Deze vergunningen hebben betrekking op:

  • het bouwen van een steigercomplex (zaaknummer 797015);

  • het bouwen van een kademuur met botenhelling (zaaknummer 797080);

  • het kappen van twee bomen (wilgen B006 en B012, zaaknummer 796987);

  • het wijzigen van het havencomplex in de Zandweerdplas (nabij kmr. 948,300).

De maatregelen maken onderdeel uit van het programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten is de provinciale coördinatieregeling van toepassing. De ontwerpbesluiten hebben gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend tegen het ontwerpbesluit betreffende het kappen van de twee bomen. Deze zienswijze heeft niet geleid tot wijzigingen.

De besluiten en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 19 september 2013 ter inzage in het gemeentehuis van Deventer (Publiekszaken), Leeuwenbrug 81 te Deventer, Rijkswaterstaat Oost Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem en het Provinciehuis, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur.

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze(n) naar voren hebben gebracht, kunnen vanaf 19 september 2013 gedurende zes weken beroep instellen tegen de besluiten bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het ondergetekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

  • a) Uw naam en adres;

  • b) De dagtekening;

  • c) Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d) De redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Stuur uw beroepschrift en zo mogelijk een afschrift van het besluit waartegen uw beroep is gericht naar:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Op de besluiten is hoofdstuk 1 afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat belanghebbenden in het beroepschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven